x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cultură germană

Cultură germană

de Sebastian S. Eduard    |    29 Oct 2009   •   00:00

În perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Germaniei cu sprijinul Goethe Institut şi Centrul de Carte Germană organizează, la Bucureşti, Zilele Culturii Germane. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.



În mod simbolic, afişul evenimentului a fost creat pe baza unei caricaturi realizate de Mihai Stănescu, datând din iunie 1983 şi intitulată sugestiv "Acum nu e momentul". Momentul a sosit câţiva ani mai târziu, când, sub vântul schimbării, Zidul Berlinului a început să se clatine şi s-a prăbuşit. Destinele istorice ale celor două ţări s-au intersectat în 1989. Atât Germania de Est, cât şi România sărbătoresc acum 20 de ani de libertate.

Evenimentul de la Bucureşti  cuprinde numeroase manifestări culturale şi debutează duminică, 1 noiembrie, la ora 19:00, la Galeria Dalles, în prezenţa Excelenţei Sale Andreas von Mettenheim, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti. Tot duminică, de la ora 19:15, în Piaţa 21 Decembrie, la fântâna de la Arhitectură vor avea loc şapte proiecţii inedite de scurtmetraje. Cea de-a doua zi cuprinde vernisajul a trei expoziţii foto pe teme de arhitectură, Berlin Modernism, Neu Bau Land şi Ora Locală, la Galeria Dalles, începând cu ora 17:00. Tot luni, la ora 19:00, la Cinema Studio se desfăşoară Gala de deschidere a Zilelor Filmului German.

Pentru agenda completă a evenimentului puteţi accesa adresa www.zilele-culturii-germane.ro.

×
Subiecte în articol: arte