x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cum a ajuns pictorul vedetelor

Cum a ajuns pictorul vedetelor

de Diana Scarlat    |    13 Dec 2012   •   00:06
Cum a ajuns pictorul vedetelor

Bogdan Mihai Radu este artistul care a devenit cunoscut după ce a creat o adevărată tendinţă între personajele mondene. Nici măcar nu s-a gândit la început că va fi perceput ca “pictorul vedetelor”, dar tocmai evenimentele mondene l-au făcut cunoscut.

Deşi se poate mândri cu faptul că tablourile lui sunt la loc de cinste în colecţii din mai multe ţări europene, în colecţiile personale ale unor personalităţi precum Silviu Purcărete, Constantin Chiriac, Oana Pellea, Barbara Stamm şi Bebe Cotimanis, sau cu faptul că vedete autohtone precum ştiristele Bianca Ioniţă şi Ioana Maria Moldovan, designerul Mihaela Drafta sau realizatoarea TV Roxana Ciuhulescu îl consideră pictorul lor preferat, Bogdan este în primul rând artist aşa vrea să fie perceput de public. “Stilul care, după o formulare celebră, este omul însuşi, înseamnă întruchiparea într-un singur cadru a universului creatorului care l-a plăsmuit. Este pictorul căruia oraşul, cerul, dar şi câmpul cu flori, i-au inspirat starea de miracol care converteşte banalul, anodinul şi terestrul în forme celeste”, spune criticul de artă Irina Cajal.  

Deşi a început să picteze încă din copilărie, s-a apropiat mai mult de zona artistică prin art-terapie, când a urmat cursurile Colegiului Friedrich Müller din Sibiu şi s-a specializat ca pedagog de recuperare. Bucuria copiilor cu dizabilităţi, atunci când intrau în contact cu instrumentele de pictura şi, mai ales, cu culorile, a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru artistul în devenire. “Voluntariatul în centre m-a ajutat să dezvolt un limbaj personal cu aceşti copii. Culorile au stat la baza interacţiunii mele cu ei şi am simţit atât de multă căldură şi naturaleţe, încât am prins curajul de a continua această conversaţie cu întreaga lume”, spune pictorul.

Bogdan Mihai Radu şi-a făcut loc în inima publicului prin participarea la evenimente, nu doar la cele mondene, ci şi la workshopuri dedicate tuturor celor care iubesc pictura. Vernisajul celei mai recente expoziţii a pictorului a avut loc în luna noiembrie, la Cazinoul Regal din Sinaia, fiind intitulată «Popasuri», realizată împreună cu pictorul Liviu Mihai. Pentru urmatoarea perioada, Bogdan pregăteşte un proiect ambiţios: inaugurarea unei galerii permanente în cadrul Cazinoului Regal din Sinaia.

Pictorul a participat şi la Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat joi, 6 decembrie, de asociaţia Salvaţi Copiii, pentru care a realizat unul dintre braduţii licitaţi în scopul strângerii de fonduri pentru copiii fără posibilităţi. “Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, a familiei şi mai ales un prilej de a-i strânge pe cei dragi în jurul bradului. Unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie le am din perioada sărbătorilor de iarnă. Prin măsuţa-brad am vrut să creez un obiect care să poarte cu el amintirile unor momente speciale, dar care să fie şi funcţional în acelaşi timp. Cauza pentru care am realizat acest brăduţ este una nobilă şi îmi doresc să se strângă suficiente fonduri pentru ca cei mici să beneficieze de o educaţie aşa cum trebuie”, spune Bogdan.

×