x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cum te prezinti dupa viol

Cum te prezinti dupa viol

24 Noi 2004   •   00:00

Ma-ntreb cu o sinceritate duioasa daca nu cumva supa la plic poate fi direct trasa pe nas. Pentru ca asa cum vegetala adevarata s-a transformat in praf uscat ca sa ne fie noua, oamenilor, mai usor, ma gandesc ca, mergand pe acelasi principiu, am putea sa inhalam direct din plic.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Astfel, am reduce la minimum nevoia de timp, de bani, de spatiu, de energie, iar gesturile ne-ar deveni mult, mult, mult mai simple.

De pilda, n-am mai avea nevoie de gura si, daca n-am mai avea nevoie de gura, n-am mai fi nevoiti sa vorbim la televizor. Daca n-am mai vorbi la televizor, n-ar mai fi nevoie sa ascultam. Incetul cu incetul ne-am transforma strict in organul pe care-l folosim cel mai des - nasul. Am deveni o lume de nasuri. Si-atat.

Dar asta ar putea fi cel mult un subiect de roman groaznic.

Mie mi-ar placea sa fiu doar un nas, dar un nas care sa nu raceasca niciodata. Marti seara mi-a parut bine ca am si alte simturi. Am putut sa le vad pe fetele alea care s-au facut mari de-acum, le stiti dumneavoastra, alea de la Bambi (sau Bembi, naiba stie!), da’ care nu se mai cheama Bambi, se cheama-ntr-un fel anume, ma rog, o sa aflu si-o sa va spun. Doamnelor si domnilor, ca timpu’ trece iremediabil ne-a zis-o Eminescu si-am simtit-o pe pielea noastra din ce in ce mai ridata. Da’ ca timpu’ trece chiar atat de repede parca sa zic ca nu mi-am dat seama.

Daca i-as vedea pe copiii astia pe strada, una cu un par luuuuung si foarte negru si alta cu un par bloooooooond si foarte... aaa... blond, imbracate cu blugi rupti si cu pantofi cu toc cui, parca sa zic c-as fi tentata sa le spun "saru’-mana". Ba cred ca le-as da si locul in autobuz, ba chiar le-as ajuta sa treaca si strada si le-as cara si sacosele pan-acasa la ele si le-as vorbi cu "dumneavoastra".

Le-am remarcat bluzele rupte. Cred ca tocmai veneau de la un viol in sant si, daca le-a chemat tanti Tatu la emisiune, n-au putut sa zica nu si atunci au zis da si atunci si-au trantit la repezeala ceva pe ele, ce-au apucat de la alte victime care-au reusit sa fuga de la locul faptei. Sa-l prind io pa bagabontu’ ala care se mai ia de fetele de la Bembi si le rupe bluzele in halu’ ala de salbatic, ca sa vezi ce mi ti-l bat de-i suna apa-n cap. Sa-i mai arda si alta data de prostii, nesimtitu’ dracu’!
×
Subiecte în articol: arte