x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale De trei ori Premiile Radio Bucuresti

De trei ori Premiile Radio Bucuresti

30 Ian 2005   •   00:00

Postul Public al Capitalei a adoptat, vineri seara, tinuta de gala si a dat premii in stanga si-n dreapta, pentru a treia oara.

Altfel spus, in week-end s-a desfasurat ce-a de-a treia editie a Galei Premiilor Radio Bucuresti. Acestea au fost impartite pe trei caprarii: Premii de Excelenta, Premii Redactionale si Premii Muzicale. Organizatorii si-au dorit ca acesta sa fie un eveniment de mare tinuta. Si asa ai fi crezut daca te-ai fi luat dupa aranjamentul deosebit al meselor (pline de bucate si de bauturi alese), dupa muzica buna pe care au fost intampinati oaspetii si dupa tinutele la patru ace adoptate atat de organizatori, cat si de majoritatea invitatilor. Ce-i drept, mai vedeai pe ici, pe colo cate un "blug", total nepotrivit. Dar cum pe invitatie nu se specifica: "tinuta de gala obligatorie", fanii jeans-ilor au avut o scuza. Gala Radio Bucuresti ar fi iesit perfect daca nu ar fi durat atat de mult (in jur de cinci ore) si daca nu ar fi inceput cu o jumatate de ora intarziere. Dar oboseala si plictiseala au fost alungate datorita recitalurilor sustinute de Ducu Bertzi (alaturi de prietenii Mihai Nenita, Marius Batu, Vlady Cnejevici) si, apoi, de Nicu Alifantis&Zan.

PREMII. Dar haideti sa trecem si la premiati. La cei ai categoriei Premii Muzicale. Trofeul Jazz Bucuresti i-a fost oferit lui Johnny Raducanu si Teodorei Enache. Premiul pentru debut l-a primit Pavel Stratan, Cantecul anului 2004 a fost desemnata piesa "Cantec de dragoste" a celor de la Zob. Loredana Groza a fost aleasa "Interpreta anului", iar trupa Bere Gratis, "Formatia anului". Mircea Vintila a primit Diploma de Excelenta. Premiul pentru albumul anului a fost acordat lui Nicu Alifantis si trupei Zan pentru "Sah-mat". (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte