Bine v-am gasit la o noua editie a emisiunii "Ferma", mai, animalelor.
|
|
Dar sa spicuim in continuare din discursurile, ma scuzati, informale, ale domnului, in incercarea de a descoperi impreuna, putan cate putan, din tainele porcului roman, insetat, ca noi toti, de adevar, dreptate si, nu in ultima instanta, de libertate.
"Un porc se poate imbolnavi aaaaa... la un moment dat, de ooooo... anumita boala", pentru ca mai incolo sa aflam ca un porc fericit e un porc ecologic, iar un porc ecologic este, de buna seama, un porc care a aflat ce-i aia libertatea. "Porcul sta in cotetul lui, el iese si intra cand vrea... usa e usa." Dar mai multe despre libertatea porcilor, intr-una dintre emisiunile noastre viitoare.
Avem in spatele nostru un frumos panou pe care scrie in spaniola "Ministerul Agriculturii nu-stiu-cum-si-ceva-cu-peste-la-sfarsit Spaniol". Vorbim nonsalant despre porcii nostri si ai lor, despre mierea noastra si a lor si, incetul cu incetul, o intrebare se impune de la sine: "De ce, domâle, nu putem fi ca ei?". Raspunsul, asa cum v-am obisnuit, intr-o editie urmatoare, pentru ca acum am ajuns la un alt stand spaniol, tot undeva si tot in Germania, si aflam de un nou tip de ulei de masline, mai savuros, mai nu-stiu-cum, cetateanul asta cu ochelari ne explica in spaniola, iar noi vorbim de ale noastre, asta ne zice cum a obtinut uleiul, iar noi povestim de bunica noastra care facea aceeasi chestie pe care o gasim aici, "iata, asadar, stimati agricultori, cum ne intalnim in timp, cum isi dau mana natiile lumii, cum bunicile din Romania le-au luat-o inainte la spanioli, care, asa, de un metru cincizeci, cat avea Franco in inaltime, ia uitati ce agricultura le-a facut la astia, "spasiba, dancheson, mersi bocu", noi sa ne continuam emisiunea".
Citește pe Antena3.ro