x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dinu Cernescu face "Voiajul domnului Perricho"

Dinu Cernescu face "Voiajul domnului Perricho"

de Maria Sârbu    |    23 Mar 2010   •   00:00

Piesa lui Eugène Labiche "Voiajul domnului Perricho" ("Le Voyage de Monsieur Perrichon") va vedea lumina rampei în curând, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor. Premiera oficială va fi în aprilie, primele reprezentaţii însă fiind programate în zilele de 26, 27, 28 şi 31 martie.

Regizorul Dinu Cernescu face cu actorii distribuiţi în "Voiajul domnului Perricho" ultimele repetiţii, pentru că avanpremiera va avea loc vineri, de la ora 19:00. El este la a doua colaborare cu această instituţie, pe scena căreia a montat, în 2006, "Mamouret". Pentru a mai "înviora" publicul, supus vremurilor de astăzi, Dinu Cernescu a fost invitat la "Bulandra" să pună în scenă o comedie, alegându-se una de Eugčne Labiche, autor dramatic francez, care şi-a pus semnătura pe mai mult de 170 de piese.

În "Voiajul domnului Perricho" (traducerea acestei variante aparţine Luminiţei Răuţ) joacă actorii Virgil Ogăşanu, Manuela Ciucur, Ion Cocieru, Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Ilinca Manolache, Silviu Geamănu, Andrei Runcanu şi Dumitru Anghel. Scenografia este realizată de Maria Miu, iar muzica e semnată de Adrian Enescu. "E o comedie spumoasă şi pune în valoare un mare actor comic - Virgil Ogăşanu.

De aceea e o mare satisfacţie proiectul atât pentru mine, cât şi pentru trupa de aici", a spus pentru Jurnalul Naţional Dinu Cernescu. Repetiţiile au început cu vreo trei luni în urmă. Au durat, pentru că, între timp, au avut loc renovări la scena Sălii Izvor. Această piesă scrisă în 1860 a fost montată în 2006 la Ploieşti, traducerea şi regia aparţinând lui Alexandru Dabija ("Călătoriile domnului Perricho"). Este cunoscută şi o variantă tradusă de Sică Alexandrescu, tot cu titlul "Călătoriile domnului Perricho" (Teatrul din Braşov, 1968).

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă