x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dragi prieteni ai caftelii...

Dragi prieteni ai caftelii...

14 Feb 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
... bine v-am regasit aici, pe ringul de box din Buftea, unde o noua si duioasa editie a "Stelelor verzi" este gata sa se lanseze. Ma uit asa, ca prostu’, prin public si-mi dau seama ca oamenii sunt nerabdatori ca lupta sa inceapa. Dar despre ce este vorba in aceasta noua propozitie care s-a deschis la Pro teve? Pai, este vorba de cafteala si acum, s-o vedem intrand in scena pe aaa.... cum o cheama... aaa... este o doamna a cantecului romanesc, stati numai putin, ca am un lapsus... ah, da, mi-am adus aminte, Morganaaaaa, deci am vazut-o pe Morgana la antrenamente si m-am speriat ceva de speriat, eram foarte speriat, dar mi-am facut o parere foarte buna despre Morgana atunci cand a declarat in exclusivitate pentru Pro teve ca citez daca dai, dau si eu am incheiat citatul deci, mi-am zis eu, fata asta e o fata dura, ma-ntreb daca-i dau si eu o cafea, imi da si ea alta cafea?, dar destul cu vorbele goale, si acum s-o vedem intrand pe ringul de box pe... Izaaaaa, doamnelor si domnilor, Iza este tipa aia de la Elegance, o trupa de care multi oameni n-au auzit, dar ce mai conteaza, sa ne bucuram de Iza de la Elegance, care, spune antrenorul ei, Leonard Doroftei, ca are un croseu de dreapta ceva de speriat.

Si iata, meciul incepe, cele doua fete topaie isteric ca un electron naucit prin ring si pooooc, victima se evidentiaza deja, pare sa fie Morgana, care numai gura e de ea, ai vazut, ce croseu senzational, Iza nu le pritoceste, Iza le loveste si poc!, inca una, tot de dreapta, senzational, Morgana se retrage in coltul ei si arunca prosopul, cred ca-i e teama de vreo vanataie serioasa, mai ales ca maine are filmari si, nu-i asa, n-are cum sa se duca la filmari cu falcile umflate, sau, Doamne fereste, cu ochii vineti. Invingator prin abandon... Izaaaa! I-ha, doamnelor si domnilor!

Dar stati, meciul nu se opreste aici. Dureroase schimburi de replici au loc, privirile sunt incrancenate, fetele par sa se bata acum pe microfon, "sunt o femeie prea delicata ca sa ma bat in ringul de box", face Morgana, tardiv de tarziu pentru o asemenea replica, "trebuia sa te hotarasti mai devreme" isi plaseaza Cotimanis replica, dar Morgana nu mai are urechi; nu, nu i le-a nimicit Iza, pur si simplu n-a gasit si ea altceva ce sa mai zica. Dar spiritul nobil al sportivitatii nu se opreste aici, dupa indelungi reflectii, Morgana, in sfarsit, gaseste si ea un croseu de replica: "ma bucur ca, in sfarsit, Iza a facut ceva fara ajutorul lui Costi", auci, doamnelor si domnilor, asta doare tare de tot, iar Iza... dar mai bine intrerupem aici transmisia noastra in direct, nu de alta, dar...

×
Subiecte în articol: arte morgana