x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Drept la replica: precizari din partea Ministerului Culturii si Cultelor

Drept la replica: precizari din partea Ministerului Culturii si Cultelor

02 Aug 2008   •   00:00

In ceea ce priveste articolul intitulat "La MCC, unde-i lege, e tocmeala", aparut in editia de azi, 31 iulie 2008, a ziarului nostru, Biroul de Presa al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) precizeaza:

În ceea ce priveşte articolul intitulat "La MCC, unde-i lege, e tocmeală", apărut în ediţia de azi, 31 iulie 2008, a ziarului nostru, Biroul de Presă al Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) precizează:

1. Şedinţa CA al RADEF Româniafilm a avut un caracter ordinar, nu extraordinar. Ordinul ministrului Culturii şi Cultelor nr. 2461/18.07.2008 se referă strict la componenţa CA al RADEF, nu la vreo eventuală convocare a CA, aşa cum se susţine în articol.

2. Includerea domnului secretar de stat Demeter Andras Istvan între membrii CA ai RADEF Româniafilm s-a făcut cu respectarea strictă a legii, pe baza unui Memorandum semnat de prim-ministru.

3. În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a luat act de reintegrarea forţată a domnului Mihail Ţintea în funcţia de director general al Regiei, în baza procesului-verbal de executare silită, încheiat de executorul judecătoresc Dorina Gonţ şi înregistrat la RADEF Româniafilm, cu nr. 4391/14 iulie 2008.

4. În urma reintegrării forţate a dlui Mihail Ţintea, prin efectul legii, a încetat contractul de muncă al directorului general în exerciţiu al RADEF Româniafilm, dl Maxim Mecca, începînd cu data de 30 iulie 2008.

5. La aceeaşi şedinţă, CA a analizat Adresa Direcţiei Naţionale Anitcorupţie cu nr. 298/P/2007 ­ urmare a unei plîngeri penale depuse de RADEF ­, prin care era informat că, în prezent, asupra dlui Mihail Ţintea s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvîrşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi înşelăciune, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 248 şi art. 215 din Codul Penal. În situaţia dată, dl Mihail Ţintea a fost suspendat din funcţia de director general al RADEF Româniafilm, prin aplicarea art. 52, alin. 1, lit. (c) din Codul Muncii.

6. În vederea asigurării funcţionării Regiei, CA a hotărît, cu unanimitate de voturi, ca postul de director general interimar să fie asigurat în următoarele trei luni de dl Maxim Mecca, nu de dl Marian Băruţ (altminteri, membru al CA), aşa cum a aflat pe surse doamna Ramona Drăghici.

7. În ziua de 30 iulie 2008, dl secretar de stat Demeter Andras Istvan a lucrat la birou pînă la ora 23:30, timp în care nu a fost contactat de nimeni de la Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: arte radef