x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale DUBLĂ ANIVERSARE/Cristi Minculescu, 50 şi 29

DUBLĂ ANIVERSARE/Cristi Minculescu, 50 şi 29

de Alex Revenco    |    10 Ian 2009   •   00:00
DUBLĂ ANIVERSARE/Cristi Minculescu, 50 şi 29

Pentru emblematicul solist şi compozitor al grupului Iris, începutul anului îi aduce două motive de petrecere: în ianuarie (9) e ziua de naştere şi în februarie (5) ziua primului concert cu Iris.



Dacă în acest an se împlinesc 29 de ani de la primul concert, anii de viaţă sunt o cifră rotundă. De aceea, cu o seară înainte de a împlini 50 de ani,  am vrut să-i "iau" câteva vorbe sărbătoritului, ceea ce s-a dovedit imposibil, atât el, cât şi soţia sa având telefoanele închise. "Misterul" s-a dezlegat când l-am apelat pe Cosmin Nicoară, impresarul formaţiei. Acesta mi-a spus că de câţiva ani Mincu "fuge" de frigul de la noi tocmai... în Brazilia, unde îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere. Aşa că nu ne rămâne altceva de făcut decât să-i spunem "La mulţi ani, Cristache, oriunde te-ai afla!".

Nici colegii de formaţie nu "stau degeaba", Nelu, Boro şi cu Valter vor pleca în curând la Londra, în timp ce Relu are de rezolvat nişte probleme la Bruxelles. La sfârşitul lui ianuarie, când toată lumea va fi acasă, Iris împreună cu impresarul lor vor avea "şedinţa de început de an", când îşi planifică ce au de făcut în 2009. Înainte de toate este vorba despre apariţia DVD-ului "Iris 30 de ani", ce trebuia să apară în decembrie trecut şi a fost reprogramat pentru la primăvară. Al doilea proiect al grupului este noul album, cu 11-12 piese noi, ce va fi gata în 2010.

×
Subiecte în articol: arte