x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dupa vacanta - CNA a dat sanctiuni proaspete

Dupa vacanta - CNA a dat sanctiuni proaspete

de Lucian Florea    |    13 Sep 2006   •   00:00

OTV, Realitatea TV, dar si alte posturi din audiovizual au fost sanctionate ieri de CNA pentru mari abateri de la legile audiovizualului. In urma emisiunii Dan Diaconescu in Direct din 12 august, postul OTV a fost amendat cu 5.000 de lei. Membrii CNA au considerat ca moderatorul emisiunii nu a cerut invitatilor sai sa probeze o serie de acuzatii formulate si nu a intervenit cand acestia au folosit un limbaj injurios.

Pentru emisiunea "Zece fix" din 25 august, Realitatea TV a primit o somatie publica, dupa ce moderatorul Stelian Tanase a permis invitatului sau sa foloseasca un limbaj vulgar. Acelasi post a primit si o amenda de 2.500 de lei pentru "lipsa de reactie a moderatorului" intr-o editie a emisiunii "Oamenii Realitatii". Pasivitatea prezentatorului a fost sanctionata si in cazul Antenei 3, prin somatie publica, pentru "Sinteza Zilei" din 4 septembrie, moderata de Mihai Gadea.

Antena 1, Prima TV, National TV, Etno TV, dar si Radio Total au primit si ele diferite sanctiuni, se arata intr-un comunicat al CNA. Consiliul Audiovizualului a avut si cuvinte de lauda. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: arte