x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ecaterina cea Mare, la rampă

Ecaterina cea Mare, la rampă

de Maria Sârbu    |    13 Apr 2008   •   00:00
Ecaterina cea Mare, la rampă

Maia Morgenstern şi Ştefan Iordache sînt protagoniştii spectacolului ”Ecaterina cea Mare”, în regia lui Cornel Todea, care va avea prima reprezentaţie în 20 aprilie, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti.



Maia Morgenstern şi Ştefan Iordache sînt protagoniştii spectacolului ”Ecaterina cea Mare”, în regia lui Cornel Todea, care va avea prima reprezentaţie în 20 aprilie, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti. Este premiera pe ţară cu acest text al lui George Bernard Shaw. Regizorul Cornel Todea şi-a exprimat mulţumirea de colaborarea cu cei doi mari actori ai scenei şi filmului. În opinia sa, Ştefan Iordache este interpretul ”de excepţie pentru unul dintre cele mai pitoreşti personaje din toată dramaturgia lui Bernard Shaw, prinţul Potemkin”, iar Maia Morgenstern o înfăţişează pe temuta, ”dar şi senzuala împărăteasă” Ecaterina cea Mare a Rusiei. O ”provocare actoricească” i se oferă lui Silviu Biriş, distribuţia fiind completată cu alţi tineri interpreţi. Ştefan Iordache va şi cînta în spectacol - refrene inspirate din folclorul rusesc şi compuse de Nicu Alifantis. S-au alăturat echipei scenografa Ştefania Cenean şi coregrafii Păstorel Ionescu şi Bogdan Uritescu.

Propunerea de a monta această piesă la Naţional şi în regia lui Todea aparţine lui Ştefan Iordache, care a jucat sub bagheta regizorului şi în ”Prinţul negru”, de la ”Nottara”. Secretariatul literar al Teatrului Naţional provoacă publicul, anunţînd că ”Ecaterina cea Mare” este un spectacol ”plin de haz despre lumea intrigilor de curte şi a iubirilor frivole, o comedie cu ritm, cu surprize, cu tensiune”.
 

×
Subiecte în articol: arte