x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eu put, dumneavoastra puteti

Eu put, dumneavoastra puteti

21 Noi 2004   •   00:00

Stiati ca "duminica dimineata puteti"? Adica nu puteti, adica mirositi urat, adica intre dumneavoastra si un sconcs exista semnul egalului. Adica puteti. Adica puteti sa va uitati la nu-stiu-ce program literar-artistic si de divertisment pentru elevi si scolari. De ce am retinut io faza asta este foarte simplu: pentru c-asa mi s-a parut mie c-a zis nenea ala care-a pus vocea la promo.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Mie chiar mi-ar fi placut sa ma informeze si pe mine cineva din televizor daca put sau nu, ca sa nu am probleme cand ies pe strada. Nu c-ar fi fain sa se faca jurnale in care sa fim informati cine pute si cine nu? "Doamnelor si domnilor, bun gasit la stiri. In ultimele ore au putit urmatorii doua puncte, cu liniuta de la capat" si pe urma, in cunostinta de cauza, "urmatorii" sa faca ce vrea muschii lor. Ori sa se duca sa-si dea Doamne iarta-ma jegu’ jos de pe ei, ori sa se duca sa terorizeze autobuzele la ore de maxima audienta, ori cine-stie-ce sa mai faca, si toate astea cu o dezinvoltura... sa-i zic dezinvolta, ca altceva nu-mi vine-n cap.

In alta ordine de idei, cine (va rog sa ridicati mainile sus, cat mai sus si stati linistiti, ca va las sa raspundeti) cine nu s-a uitat la meciul... la meciul... la un meci extrem, dar extrem de important pentru tara sambata seara? Nu pot sa va spun ce meci, pentru ca pe la ora noua-zece se dadea fotbal cam peste tot. Cu inghitituri mari si nemestecate. Mult fotbal. Foarte mult fotbal. Deci fotbal, da?

Bineinteles ca toate partidele contau pentru ceva. Ne-microbistii, fata la perete! Si nu va-ntrebati in pumn cum ar putea sa conteze un meci de fotbal, da? Un meci de fotbal conteaza si-atat. Si daca un meci de fotbal conteaza inseamna ca este foarte important. Si daca este foarte important nu inseamna decat ca virgula conteaza. Care este. Si Buga "a dat o torpila", da? O torpila e atunci cand un fotbalist da un sut groaznic de remarcabil si mai si inscrie. In loc de "torpila", bagabontii cu care ma-nhait io mai folosesc termenul de "bastoarca", dar fireste ca acest termen nu este recomandat minorilor sub patruzeci de ani, decat cu acordul parintilor. Va pup de nu va vedeti, hai pa!

×
Subiecte în articol: arte fotbal