x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziția MEMORABILIA  a artistului NICU ALIFANTIS va putea fi vizitată la TNB

Expoziția MEMORABILIA  a artistului NICU ALIFANTIS va putea fi vizitată la TNB

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2023   •   21:00
Expoziția MEMORABILIA  a artistului NICU ALIFANTIS va putea fi vizitată la TNB

Expoziția MEMORABILIA, mărturie a celor peste 50 de ani de activitate a artistului NICU ALIFANTIS în lumea spectacolului, va  putea fi vizitată  începând cu data de 29 noiembrie 2023, în ROTONDA din foaierul Sălii Mici a Teatrului Național ”I.L.Caragiale”.

Vernisajul expoziției are loc în prezența artistului miercuri, 29 noiembrie 2023, la orele 18.00.

”Afișe, fotografii, instrumente, costume, recuzită, păstrate în arhiva personală, sunt parte și bază a unui muzeu al teatrului românesc și-l transformă pe artistul, muzicianul, compozitorul Nicu Alifantis, conștient de efemeritatea creației teatrale în arhivarul-muzeograf al eternității”- scria Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române  în prefața superbului album ”A treisprezecea noapte- MEMORABILIA” tipărit în vara anului 2022 sub auspiciile acestei instituții. Acesta este și argumentul care justifică prezentarea, de către TNB, a acestei expoziții pe care NICU ALIFANTIS o dedică ”prietenilor nepereche” din lumea spectacolului : ” Această colecție este pentru mine un legământ artistic cu prieteni nepereche care sfidează timpul şi legile acestuia. Consider că, după 50 de ani minunați petrecuți în această familie deosebită a muzicii și teatrului românesc, în care am beneficiat pe deplin de iubirea, respectul și încrederea colegilor mei, am astăzi deosebita onoare de a le mulțumi din toată inima.”

Curatorul expoziției, Relu Bițulescu, mărturisește: ”Trebuie să recunosc, n-a fost ușor. Ca orice lucru făcut cu Alifantis, de altfel. Activitatea prietenului meu în teatru nu s-a rezumat la „niște cântecele". Nicu Alifantis a făcut altceva, a creat o stare, în toată muzica sa de scenă.”

Iar ca Motto al acestei expoziții de excepție, îl cităm din nou pe artistul căruia scena românească îi datorează un  univers sonor inconfundabil și care afirmă : ”Acolo unde imaginația nu mai poate face față lumii reale apare Teatrul…”

Expoziția MEMORABILIA  va rămâne deschisă spre vizitare timp de două luni, cu intrare liberă, zilnic între orele 14-18, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor legale când teatrul nu are activități.

×