x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”. Noi reprezentații ale spectacolului de teatru „Cineva are să vină”, la Sala Mare

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”. Noi reprezentații ale spectacolului de teatru „Cineva are să vină”, la Sala Mare

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Ian 2024   •   14:00
Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”. Noi reprezentații ale spectacolului de teatru „Cineva are să vină”, la Sala Mare

ARCUB ți-a pregătit o experiență altfel, la limita dintre vis și realitate – expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, o expoziție pentru întreaga familie.

În fiecare zi, de luni până duminică, expoziția este deschisă între orele 10.00-20.00. Spectacolul Cineva are să vină, în regia lui Chris Simion-Mercurian, are două noi reprezentații, pe 22 și 23 ianuarie, la Sala Mare.

UNIVERSUL LUI SALVADOR DALÍ

Descoperă împreună cu familia fascinanta lume a lui Salvador Dalí! Alege să petreci câteva ore alături de cei dragi explorând geniul artistic al marelui artist în cea mai mare expoziție dedicată lui Salvador Dalí prezentată vreodată în România. Creează-ți amintiri de neuitat călătorind printre simbolurile celebre ale lui Dalí, de la ceasuri moi la siluete feminine, elefanți, fluturi sau melci și lasă-te surprins de fascinanta experiență VR! Toate într-o expoziție-eveniment de sculpturi și obiecte Salvador Dalí la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Cineva are să vină

22, 23 ianuarie 2024 | ora 19.00 | Sala Mare

Stagiunea teatrală ARCUB începe anul cu noi reprezentații ale apreciatului spectacol de teatru contemporan Cineva are să vină, regizat de Chris Simion-Mercurian, pe 22 și 23 ianuarie la Sala Mare.

Drama psihologică scrisă de autorul norvegian Jon Fosse, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură 2023, îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, actrița distinsă de trei ori cu Premiul UNITER, și pe Ciprian Scurtea, actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Excelenta producție spune povestea unui cuplu aflat în impas. El și Ea – un cuplu ca oricare altul, cu visuri, idealuri, nesiguranțe – pășesc pragul unei case retrase, pe malul mării, cu scopul de a se regăsi, dar realitatea pare să fie ușor diferită. Spectacolul mizează pe mister și suspans, în căutarea esențelor. Un teatru al tăcerilor, o poveste despre (ne)comunicare.

Credit foto: Cristina Adam

 

EVENIMENTE ÎN PARTENERIAT

Respiro - Vacanță pe acoperiș

17 februarie 2024 | ora 19.00 | Sala Mare

Compania de teatru independent RESPIROComp., în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB, prezintă pe 17 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare – ARCUB, comedia dulce-amară RESPIRO – Vacanţă pe acoperiş.

Spectacolul, în regia Corinei Dragomir, provoacă, emoționează, încurajează la reflecție și oferă momente de respiro prin umorul care se ridică precum un balon de oxigen în mijlocul tensiunii. Spectacolul este un rollercoaster de emoții și răsturnări neașteptate de situații, o poveste despre auto-cunoaștere, despre puterea de a merge mai departe și despre speranță, o distribuție în care alchimia dintre forță și sensibilitate creează pe scenă o energie captivantă și dinamică.

Adaptare după „Matilda și Groparii” de Stela Giurgeanu

Cu:  Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache și Cătălina Nichitin

Regia: Corina Dragomir

Scenografie: Ileana Zirra

Costume: Bianca Popp

Video: Teona Galgoțiu și Teodora Roșu

Concept și realizare afiș: Ileana Zirra

EVENIMENTE GĂZDUITE

Declarație de drag

8 februarie 2024 | ora 19.00 | Sala Mare

Joi, 8 februarie 2024, începând cu ora 19:00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare, bine-cunoscutul actor Adrian Păduraru prezintă, alături de mai tinerii săi colegi de scenă, spectacolul sincretic Declarație de drag, într-o celebrare cu sensibilitate, emoție și umor a valorilor umane universale.

Spectacolul îmbină elemente de muzică, teatru, improvizație, music hall, dans, euritmie, artă plastică românească animată cu momente realizate în interacțiune cu publicul.

 

×
Subiecte în articol: Universul lui Salvador DALÍ