Snagovul a venit la Bucureşti în aceste zile, într-o expoziţie inedită, la Muzeul Şuţu, ce reuneşte fotografii de colecţie, vederi foarte rare şi poveşti foarte puţin cunoscute despre personalităţile care şi-au legat destinul, într-un fel sau altul, de vechea staţiune turistică de lângă Bucureşti.
Ieri, cu ocazia vernisajului expoziţiei de la Muzeul Şuţu, vizitatorii au fost invitaţi şi la un tur la Snagovului, unde au putut merge pe urmele legendelor şi ale istoriei locurilor, care începe în vremuri străvechi. Numele Snagovului s-a legat în mod iremediabil de legenda lui Vlad Ţepeş, domnitorul român despre care se presupune că ar fi îngropat la Mănăstirea Snagov, de pe insula care-i poartă numele.
Astfel, vizitatorii expoziţiei de la Muzeul Şuţu au mers ieri pe urmele legendei, cu autocarul şi cu vaporaşul, pe lacul Snagov, până la celebra mănăstire, înfloritoare altă dată, abandonată la sfârşitul secolului al XIX-lea, apoi reînviată din propria-i cenuşă, după cel de-al doilea război mondial.
De asemenea, s-au putut bucura şi de poveştile legate de biodiversitatea zonei şi despre staţiunea turistică înfloritoare din perioada interbelică, ce primea circa 20.000 de turişti zilnic, la sfârşit de săptămână, poveşti spuse de organizatorul expoziţiei şi al expediţiei, Constantin Turmac.
Exponatele de la Muzeul Şuţu, aparţinând fundaţiei Snagov, reunesc toate momentele importante ale zonei, marcând diverse momente istorice importante, de la prima atestare a locului, până în prezent.