x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expozitie foto / Bucuria puturosilor

Expozitie foto / Bucuria puturosilor

de Jurnalul National    |    07 Aug 2008   •   00:00
Expozitie foto / Bucuria puturosilor

Tiganii din Dorohoi au fost mutati intr-o colonie construita special in acest sens. Primaria i-a adunat din centrul vechi al orasului pentru ca mizeria lasata de acestia ii coplesea pe locuitorii orasului. Isi duc zilele aici ca si dincolo. Un dolce far niente perpetuu.

Ţiganii din Dorohoi au fost mutaţi într-o colonie construită special în acest sens. Primăria i-a adunat din centrul vechi al oraşului pentru că mizeria lăsată de aceştia îi copleşea pe locuitorii oraşului. Işi duc zilele aici ca şi dincolo. Un dolce far niente perpetuu.

"Au urmat, zice primarul, cursuri de tras apa la toaletă în momentul în care au fost mutaţi.” Ce folos! Copiii ies în curte şi fac pipi oriunde". "Ei sunt supăraţi pentru că nu au de unde să ceară, spune administratorul coloniei, iar până în  oraş sunt câţiva kilometri". Nemulţumirea, după cum o spun ţiganii, ţine de faptul că nu sunt integraţi şi că nu au ce să înveţe unii de la alţii. Ei îşi doresc să trăiască în continuare alături de români. Vor ei să înveţe ceva? O inedită expoziţie fotografică semnată de Dan Mihalcea

×
Subiecte în articol: arte