x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziție în premieră, la București: Reconstituirea cartierului Uranus

Expoziție în premieră, la București: Reconstituirea cartierului Uranus

de Diana Scarlat    |    17 Apr 2018   •   10:47
Expoziție în premieră, la București: Reconstituirea cartierului Uranus

Pictorul Traian Bădulescu a reușit să imortalizeze toate casele și străzile vechiului cartier Uranus, din București, înainte de demolarea impusă pentru a face loc noilor construcții comuniste, respectiv Casa Poporului și blocurile care prelungesc stilul arhitectural agreat de fosta conducere a României comuniste. Vernisajul expoziției "Salutări din Uranus - Meteorilor 23", va avea loc miercuri, 18 aprilie, la ora 19.00, la Galeriile The Grand Avenue de la parterul hotelului JW Marriott Grand Hotel Bucharest (Calea 13 Septembrie nr. 90).

 

“Expoziția este dedicată tatălui meu, dispărut dintre noi acum 12 ani, care a fost artist plastic, dar și cartierului Uranus, demolat în anii '80, pentru a-i face loc Casei Poporului și Centrului Civic. Traian Bădulescu senior (1947-2006) a pictat și a fotografiat tot cartierul dispărut, casă cu casă”, explică jurnalistul Traian Bădulescu, binecunoscut ca specialist și consultant în turism.

 

Expozitia va fi deschisă timp de o lună, pentru cei care vor să admire vechiul cartier bucureștean. În fiecare seară de joi, membrii familiei Bădulescu, alături de inițiatorii proiectului, vor fi prezenți în spatiul expozițional.

 

 

×
Subiecte în articol: Traian Bădulescu