x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţie: Role -- Play la If Gallery

Expoziţie: Role -- Play la If Gallery

de Daniela Titire    |    29 Mai 2009   •   00:00
Expoziţie: Role -- Play la If Gallery

Joi a avut loc vernisajul expoziţiei Role - Play a artistei Angela Bontaş. Evenimentul a fost prilejuit de inaugurarea unui nou spaţiu, If Gallery, dedicat artei contemporane.



Expoziţia este de fapt un mic tratat de psiho-pedagogie aplicată, pentru că în aceste lucrări poţi identifica principiile după care funcţionează creaţia copiilor.

Tablourile ei refac din bucăţi o metaforă: omul mare care se joacă de-a copiii, atunci când aceştia desenează. Angela Bontaş este educatorul atipic, cu lecţiile temeinic făcute, pentru care fiecare aspect este unul important: "Aş putea munci trei luni la un tablou, dar rezultatul păleşte pe lângă lucrarea pură a unui copil". Artista, care dublează educatorul, încurajează abaterile de la reguli şi nu consideră esenţiale achiziţiile în plan cognitiv ale micilor săi discipoli.

Cu atât mai bine dacă desenele lor nu corespund realităţii imediate, dacă sfidează legile fizicii sau pe cele ale educaţiei sociale.

Expoziţia va fi deschisă la sediul If Gallery, din Strada Tokyo nr. 1, Bucureşti, în perioada 28 mai-14 iunie şi poare fi vizitată de marţi până sâmbătă, între orele 11:00-19:00.

×
Subiecte în articol: arte