x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţii inedite de minerale la Suceava şI Botoşani

Expoziţii inedite de minerale la Suceava şI Botoşani

de Luminita Ciobanu    |    15 Apr 2013   •   15:18
Expoziţii inedite de minerale la Suceava şI Botoşani

“Mineralia”- o expoziţie strălucitoare, dedicată în întregime mineralelor, pietrelor de podoabă şi bijuteriilor din piatră naturală va fi deschisă între 19 şI 21 aprilie la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava. Bijuterii ce au de la cele mai simple pietre de podoabă până la seturi elaborate din pietre semipreţioase- cuarţ, citrin, lapis, malachit, labradorit, turmalina, topaz, acvamarin, moldavit sau pietre preţioase- rubin, safir, smarald pot fi admirate alături de cristale naturale, eşantioane minerale de colecţie, obiecte pentru decor din jasp, agat, ametist, calcedonie.

Pe de altă parte, Muzeul Judeţean Botoşani organizează în aceeaşi perioadă, 19-21 aprilie, “Mineral Expo” - cea de-a doua ediţie a unei expoziţii deosebite, cu vânzare de bijuterii şI minerale. Evenimentul va fi împărţit în două secţiuni. Prima cuprinde expunerea unor eşantioane de minerale inedite- geode de ametist şi citrin, agate felii, vârfuri de cuarţ alb sau roz, ce au fost aduse la Botosani din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Eşantioanele fac parte din colecţii geologice personale ale celor care expun şi sunt destinate schimbului sau achiziţionării de către colecţionari. Cea de-a doua parte a expoziţiei vizează prezentarea unor bijuterii din pietre preţioase şi semipreţioase aparte: coliere din tanzanit, beril, rubin în formă de briolete, brăţări din toate nunţele de safir, citrin imperial şi smarald, taiate hexagonal sau cele mai elegante şiruri de perle naturale.

Pe parcursul desfăşurării evenimentului, expozanţii vor consilia vizitatorii cu privire la energia, structura şi vibraţiile cristalelor, despre modul în care acestea protejează, armonizează şi vindecă.

×