x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul a artă medievală "Ştefan cel Mare” însufleţeşte Cetatea de Scaun din Suceava

Festivalul a artă medievală "Ştefan cel Mare” însufleţeşte Cetatea de Scaun din Suceava

de Luminita Ciobanu    |    16 Aug 2012   •   13:04

Cea de-a VI-a editie a Festivalului de arta medievala "Stefan cel Mare' isi deschide portile in Cetatea de Scaun din Suceava, in perioada 16 – 19 august 2012.

Manifestarea va debuta joi, 16 august, la ora 18:00, cu un recital extraordinar de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si Aurelian Octav Popa de la Filarmonica "George Enescu' , urmat de un concert al trupei sucevene Odyssey. Totodata, sucevenii si spectatorii din alte orase ale tarii, care asista an de an la acest eveniment special, vor asista in seara deschiderii la parada cavalerilor si a domnitelor cu faclii, ce va porni la ora 20:30 din cartierul Obcine, va trece prin centrul orasului si va poposi la portile Cetatii. Pe parcursul manifestarii nu vor lipsi spectacolele cu tenta medievala, spectacole cu foc, de cavaleri si domnite, arme de epoca si piese de teatru, tunuri si scanate comice, tir cu arcul si acrobatii cu cai.

Si la editia din acest vor participa : Cavalerii Cetatii Barsei, Formatia No’Mads Bucuresti, Artgotica, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda de Bistrita, Strajerii Coroanei din Brasov, Paladinii de Terra Medies din Sibiu , Garda Sighisoara, Grupul Lupus Dacus Arad, Trupa Arleking Giurgiu, Soimii de argint Oradea, Grupul Truverii Bucuresti, Vali Vasilescu Production, Teatrul Vasilache Botosani, Ansamblul Ciprian Porumbescu Suceava, Castel Film Bucuresti si nu in ultimul rand Coco Fachirul.

×