x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale FOTO: Un artist a devenit spaima consiliilor din Europa

FOTO: Un artist a devenit spaima consiliilor din Europa

30 Ian 2013   •   06:44
FOTO: Un artist a devenit spaima consiliilor din Europa

Artistul francez Clet Abraham a devenit coşmarul mai multor consilii ale unor oraşe din Europa, după ce "a modificat" mai multe semne de circulaţie şi a schimbat sensul acestora, potrivit Daily Mail.

Vezi FOTOGRAFII cu semnele de circulaţie modificate de Abraham

Cu siguranţă intervenţia artistului îi face pe trecători să zâmbească. Prin indicatoarele rutiere schimbate, Abraham vrea să spună că oamenii ar trebui să se gândească de două ori atunci când trebuie să urmeze anumite instrucţiuni. Prin arta sa, Abraham arată că societatea se restricţionează singură prin legi şi reguli. Artistul crede că semnele de circulaţie blochează exprimarea personală şi gândirea, multe dintre operele sale făcând referire la religie.

Nu toată lumea a fost impresionată de arta lui Abraham. El a primit o amendă de 400 de euro pentru că a vandalizat indicatoarele rutiere.

"Fiind un profesionist în lumea spaţiului vizual, sunt nevoit să intervin şi să avertizez lumea în legătură cu absurditatea situaţiei şi să propun o alternativă constructivă şi respectuoasă", a spus Clet Abraham. În prezent, artistul locuieşte în Florenţa.

×