x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Geniu pustiu (cu accent pe "I")

Geniu pustiu (cu accent pe "I")

15 Noi 2004   •   00:00

Buna ziua si ma scuzati ca exist, as avea o nelamurire, daca se poate sa-mi spuneti si mie de ce pe manelisti ii cheama asa ciudat, adica, de exemplu, de ce-i cheama "Pustiu" sau "Minune" sau "Salam Fermecatoru" sau "de Vito"?

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Adica de ce sa nu-i cheme si pe ei norrmal, cum ne cheama pe noi toti: Popescu, Ionescu, Ogredinescu sau chiar, daca ma scuzati, cu voia dvs, ultimul pe lista, Lupu?

Si de ce manelistii canta imbracati in costum de biznis? Ce? Daca se duc la spectacol sau la emisiune, asta inseamna ca trebuie sa-si traga costum si cravata? De ce nu se-mbraca si ei mai lejer? Si de ce-si pun atat de multe inele pe degete si bratari, multe bratari, toate dintr-un metal greu si naspa, de culoare galbena?

Poate ca manelistii astia se gandesc ca tinuta casual nu se asorteaza cu toate bijuteriile pe care le pun pe ei. Ma rog, acuma o sa veniti sa-mi spuneti ca toate detaliile astea tin, pana la urma, de gustul omului, in care, fireste, nu poti sa na, ca m-au luat degetele pe dinainte si iar ma pomenesc ca fac o gluma dintr-aia cazona, de primesc la mailuri "de felicitare" o saptamana-ntreaga.

O sa zic acuma un truism mai mare ca mine: manelistii, ca si papadiile, ii gasesti pe oriunde. Copiii ii citeaza, parintii ii folosesc ca muzica de sex, muncitorii calificati si necalificati ii iau de parteneri pentru baute… in ultima instanta, asta-i chiar treaba lor, da’ pe mine ma mananca rau de tot faptu’ ca-i gasim si in teveu, sub forma de invitati in emisiuni moderate de oameni chiar misto. Si iete-asa se face ca generatia pro de acum cativa ani vine acum sa manance manele pe paine prin emisiuni ca "Teo" sau "Stele Verzi" sau mai stiu eu care, ca ma si enervez acuma!

Ca fapt divers (si pervers), manelistii sunt de gasit si la Etno TV, sub forma de emisiuni de divertisment. Asta ma face sa visez la timpul ala in care un manelist sa investeasca intr-o televiziune de manele, in care sa urmaresc si io de-acasa de la mine, "a treia" a lu’ Beethoven, fara sa ma mai deplasez la Ateneu. Si sa-mi faca Salam Fermecatoru dedicatie: "de la Salam pentru Luiza, o bucata de neuitat"; in ce ma priveste, mi-ar placea totusi o branza d-aia mucegaita, da’ cred c-as tolera si-o bucata de ce vrea el. Numai sa nu fie de vara, totusi. Cred ca m-as indragosti de Salam in momentul ala.
×
Subiecte în articol: arte