x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ger în arşita verii

Ger în arşita verii

de Roxana Jianu    |    25 Aug 2012   •   20:28
Ger în arşita verii

V-ati fi fi asteptat ca, in mijlocul verii, in arsita lui august, sa va bucurati de racoarea iernii in centrul Bucurestiului? Ei bine, Asociatia de fotografi "Bucurestiul meu drag' a facut posibil acest eveniment printr-o expozitie cu iarna surprinsa in imagini.

"A-nceput de ieri sa cada/ Cate-un fulg, acum a stat,/ Norii s-au mai razbunat/ Spre apus, dar stau gramada/ Peste sat'... Bucurestenii au putut rememora cunoscuta poezie a lui George Cosbuc, "Iarna pe ulita', la finalul lunii august a acestui an. Si asta pentru ca versurile vin in continuarea imaginilor prezentate pe gardul Palatului Sutu,(Muzeul Municipiului Bucuresti), in cadrul expozitiei "Ger in arsita verii' aflate la editia a II-a.

"Designul expozitiei si fotografiile alb negru vor aduce racoarea mult dorita, ne vor aminti de zilele geroase de iarna. Veti revedea un Bucuresti in plina iarna, cu viscol si zapada multa, un Bucuresti de basm', spun organizatorii. Iar trecatorii? "Wow. O expozitie cu fotografii cu iarna, cu zapada… Nu ma asteptam la asta, cel putin nu in luna august', declara Marian F. "E foarte buna ideea. M-am racorit acum numai cu gandul… Sunt nerabdatoare, in asteptarea iernii', adauga Cristina I.

Cei care au trecut prin fata Muzeului Municipiului Bucuresti au putut sa uite de canicula, chiar si pentru cateva clipe. Prin zecile de imagini de pe gardul Muzeului, bucurestenilor li s-a oferit un strop de racoare. "Cad din cer margaritare/ Pe orasul adormit…/(…)Bulgaras de gheata rece,/Iarna vine, vara trece…', sunt versurile celei de-a doua poezii expuse langa imagini - "Noapte de iarna', de George Toparceanu.

Cele 33 de imagini de la Piata Universitatii, cu orasul lui Bucur troienit, au fost surprinse de 22 de fotografi: Adrian Baicea, Alina Ramona Anghel, Andreia Birsan, Andreea Nanciu, Andreea Radu, Andrei Birsan, Bogdan Tudose, Codrin Buzdugan, Cornel Hlupina, Cristina Ivan, Eli Driu, Elisei Noata, Gabi Costea, Ion Pirvu, Julia Kretsch, Mirela Bichigeanu, Mirela Momanu, Mishu Vass, Nick Costandache, Nicu Buculei, Radu Neagu, Roberto Iosupescu.
Expozitia de fotografie poate fi vizionata pana la 26 august, pe gardul Muzeului Municipiului Bucuresti.

×