x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Globul de Aur - Neveste disperate dupa naufragiati

Globul de Aur - Neveste disperate dupa naufragiati

de Sebastian S. Eduard    |    18 Ian 2006   •   00:00
Globul de Aur - Neveste disperate dupa naufragiati

Ieri, in Beverly Hills, s-au decernat Premiile Globul de Aur, care au nominalizat cele mai bune productii pentru marele ecran, dar si pentru televiziune.

Macar din punctul de vedere al programelor tv, romanii se pot lauda ca au cele mai bune seriale. Atat "Lost: naufragiatii", cat si "Neveste disperate" au fost alese drept cele mai bune filme cu ocazia Premiilor Globul de Aur. "Lost" (transmis la noi de TVR 1 si AXN) a castigat la categoria cel mai bun serial dramatic, concurand la aceasta categorie cu "Rome", "Prison Break", "Grey’s Anatomy" si "Commander in Chief". La categoria cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune, cele patru "Desperate Wives" au pierdut in fata lui Mary Louise Parker din "Weeds". Cu toate acestea, "Desperate Housewives" a obtinut premiul pentru cel mai bun serial de comedie, pentru al doilea an consecutiv.

SPRE OSCAR. Filmele pentru cinematograf nu au oferit surprize. Drama a doi cowboy homosexuali, "Brokeback Mountain", a fost desemnata cel mai bun film la Premiile Globul de Aur. Considerat inca de la inceput drept favoritul serii si drept unul dintre cei mai importanti candidati la Oscar, "Brokeback Mountain" a mai luat premiul pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun cantec si cel mai bun regizor - Ang Lee. Actorul din rolul principal, Heath Ledger, a pierdut premiul la categoria cel mai bun actor in rol principal in fata lui Philip Seymour Hoffman, care a castigat pentru rolul din "Capote". Joaquin Phoenix si Reese Witherspoon au fost rasplatiti pentru rolurile din musicalul "Walk The Line", despre viata cantaretului de muzica country, Johnny Cash.

BUGETE. Nominalizarile de anul acesta au fost considerate un triumf al filmelor cu bugete mici asupra productiilor marilor studiouri, toate filmele nominalizate la categoria cel mai bun film dramatic fiind filme independente, cu bugete sub 30 de milioane de dolari.

PROGRAMARI. Vesti nu foarte bune pentru cinefili. "Brokeback Mountain" nu a fost inca achizitionat pentru a fi programat si distribuit in Romania. La fel si filmul lui Woody Allen "Match Point". "The Constant Gardener"/ "Prietenie absoluta" si "A History of Violence"/ "Umbrele trecutului" sunt deja pe ecrane. Cat despre "Good Night, and Good Luck", filmul regizat de George Clooney, acesta va intra in retea in februarie.

SPECIAL. Anul acesta, premiul special Cecil B. DeMille i-a revenit actorului britanic Anthony Hopkins. Alti actori care au primit in trecut premiul Cecil B. DeMille sunt Robin Williams, Michael Douglas, Gene Hackman, Harrison Ford si Al Pacino.

OSCAR
Premiile Globul de Aur sunt considerate un barometru in perspectiva decernarii Oscarurilor, ale caror nominalizari sunt publicate de Academia Americana de Film, o luna mai tarziu. Premiile Oscar vor fi decernate la 5 martie. Premiile se acorda pentru 24 de categorii, la care se adauga un premiu special, Cecil B. DeMille, decernat inca din anul 1952 pentru intreaga cariera.

×
Subiecte în articol: arte globurile de aur