x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Habibi

Habibi

02 Mar 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Intelectualul, cat si intelectuala din mine, a tresarit fericit/a aseara (marti, luna marte, ziua una, anul doua mii cinci) cand, obosit/a de umblatul pe gheata, a descoperit, venind acasa, un regal de manele oferit, nu-i asa, de clasicul, de-acum, OTV. Amfitrion - ca de altfel in fiecare seara - neobositul-incantatorul-navalnicul-indispensabilul Dan Diaconescu, acompaniat la vorbe de eternul-ademenitorul-surprinzatorul Vali... da, ati ghicit, Vijelie.

Doamnelor si intelectualilor, va rugam ramaneti linistiti la locurile voastre! Va mai dau o suta de lei. As dori sa v-aduc la cunostinta ca pe Sorinel Pustiu nu-l mai cheama Sorinel Pustiu. Crescand, Sorinel s-a preschimbat in Sorin. Gata cu Sorinel. Un nou Sorin iese din Sorinel, cam in acelasi fel in care un fluture iese dintr-o omida. Sau o omida iese dintr-un fluture? Nu stiu, o sa vorbesc cu prietenii mei, entomologii. Sau fluturologii?

Si pentru ca e mare, dar nu indeajuns de mare, Sorin s-a decis sa renunte la penibilul sau apelativ pentru unul mai inspirat, "Copilul de Aur". Cum e "Lana de Aur", asa si Sorinel Pustiu. Am retinut o dedicatie a lui Sorinel, pe care am prins-o cum ai prinde un pupic de la distanta pe care-l lipesti de obraz: "Tuturor femeilor si domnisoarelor din aceasta tara". Frumos din partea lui, n-am ce zice. Dar ce te faci daca in aceasta tara se gasesc niste femei si niste domnisoare (ce frumos spus!) care parca sa zic c-ar prefera o manea de Wagner? Sunt nevoite aceste cateva femei si domnisoare sa primeasca dedicatia Copilului de Aur? Raspunsul este "Da". E exact ca atunci cand primesti un martisor si te prefaci ca-ti place ca sa nu jignesti sentimente. Va dati seama ca toate aceste femei si domnisoare s-au prefacut ca le place dedicatia Copilului, dar au schimbat delicat programul cand nu era Vali Vijelie pe faza.

Eu una am primit dedicatia fara sa cracnesc, din respect pentru corzile vocale ale Copilului, mai ales ca nici nu-mi gaseam telecomanda. Am admirat sound-ul, dar nu m-am putut abtine sa nu remarc ca nu prea mai seamana cu manelele noi pe care le-aud eu in piata. Era clar: Sorinel ne dadea vechituri. Cum ar veni, "old but gold". Nu stiam daca sa ma simt nostalgica sau pacalita. Am trecut repede peste dilema cand am auzit oameni la telefon invitandu-l pe Sorinel la botezul copilului lor si intrebandu-l chiar si de tarif, in direct. Tot in direct, am aflat ca Sorinel nu se da jos din patut pentru o suma mai mica de o mie de para. In incheiere, noi, femeile si domnisoarele din toata tara, "am dori sa va multumim pentru frumoasele emisiuni care ni le oferiti", domnu’ Dan. V-asteptam si de 8 martie, Ziua Femeii. Sau a mamei?

×
Subiecte în articol: arte