x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Imobiliarele: cum, când, cum, de ce să alegem?

Imobiliarele: cum, când, cum, de ce să alegem?

de Sebastian S. Eduard    |    04 Feb 2011   •   12:07
Imobiliarele: cum, când, cum, de ce să alegem?

149989-coperte.jpgToţi spun că imobiliarele s-ar putea reabilita în acest an, aşa că pentru cei care vor să nu fie (iar) prinşi pe picior greşit le propunem două volume, am­be­le apărute la RG Publishing şi semnate Ilias P. Papa­ge­orgiadis, CEO-ul unei agentii de profil...

„Prin labirintul imobiliarelor...” este un instrument fundamental pentru a înţelege dezvoltarea zonei afacerilor imobiliare, dar şi o radiografie exemplară a sectorului imobiliar autohton, surprins pe perioada ultimilor trei ani, una de plină criză a tranzacţiilor. Cartea vorbeşte despre transparenţă, proceduri, norme şi tehnici esenţiale pentru existenţa unei pieţe, dar nu la modul „clasic”, ci prin intermediul a pes­te 30 de istorii pline de umor, ce denotă o fină ob­­servaţie psihologică şi ironie ascuţită, uneori co­ro­zivă. Fără maliţie, însă, ci cu o vădită „înţelegere balca­nică” a mediului şi a oamenilor. „Ilias a reuşit să ne în­ţe­lea­gă felul de a fi şi a făcut asta fără a se situa pe o po­­zi­ţie ostilă. Dimpotrivă, dincolo de simpatia pan-bal­ca­­nică, el ne priveşte cu înţelegere, cu umor şi, adesea, cu autoironie, comparând mereu, cu bune şi cu rele, românii cu grecii”, notează Dan-Silviu Boerescu în prefaţa cărţii.

Cel de-al doilea volum, „100 mici secrete pentru in­ves­tiţii imobiliare de succes”, se adresează atât speci­a­liş­tilor din domeniu, cât şi publicului larg, propunând sfaturi practice, „reţete” care pot duce la ocolirea capcanelor crizei şi la succes pe termen lung. Avantajele şi dezavantajele achiziţionării unui apartament la cheie. Patru secrete pe care trebuie să le ştiţi înainte de a cumpăra o casă nouă. De ce mulţi dezvoltatori nu acceptă negocieri? Dezavantajele unui teren aproape de pădure. Probleme juridice sau de urbanism • Ghid de supravieţuire în timpul crizei. În ci­ne să am încredere în ce priveşte calitatea cons­trucţiei? Acestea sunt numai câteva dintre întrebările la cere volumul îşi propune să răspundă.

×
Subiecte în articol: arte