x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Impusca-ma! Acum!

Impusca-ma! Acum!

27 Feb 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Bun gasit! Dar ce zic eu "bun gasit"? Excelent gasit! Incepem emisiunea cu o erata pentru care prietenii mei, care-mi citesc constant prostiile astea de le scriu, mi-au dat cu ziaru-n cap provocandu-mi multiple leziuni, pe fondul consumului excesiv de sevan-ap d-ala la oferta, desi eu le-am demonstrat c-am scris corect si ca undeva pe parcurs ceva s-a-mputit, ca-n Danemarca. Este vorba, desigur, de genialul titlu de vineri, unde subliniam cu fina ironie versurile unei melodii indeajuns de tampite incat sa devina shit... pardon, hit, si unde foloseam o sintagma indeobste cunoscuta sub denumirea de "vita furajata", nicidecum "vita furajera". Le-am spus atacatorilor mei ca am, intr-o masura discutabila, proprietatea termenilor si ca pentru nimic in lume gandul si cuvantul nu m-ar fi dus spre sintagma "vita furajera". Cu toate astea, ei au continuat sa ma atace, probabil, in doru’ lelii, tabacindu-mi gandurile pe doua saptamani de-acum incolo. Nu-i nimic, sa fie primit, ca unde dau ei, creste!

Dar sa revenim la oile si la vacile noastre, pe care le salut cu mult respect si consideratie, atat cu un be-he-he, cat si cu un mmmuu, fetelor!

Din ciclul "mancat bine, baut bine, dimineata trezit mort", astazi va prezentam o emisiune obscura de pe tevere doi, d-aia in care doi criminali se duc in Delta ca sa-mpuste rate nevinovate si, mai ales, neinarmate, rate care, practic, stau cu pieptul dezgolit in fata inamicului, iar inamicul, fara pic de jena, trage in ele, profitand ca e mai mare si mai imbracat.

M-am uitat la killerii aia cum se chinuiau sa pacaleasca ratele tragandu-si cagule rosii pe cap, intr-un peisaj in care rosu nu erau decat sangele din vene, care totusi nu se vede. Saracii, tot impingeau la barca aia in cautarea unui loc in ca--re cagulele lor penibile sa nu fie vazute. Imi imaginez ca nu-si dadeau seama cat erau de patetici. Parca erau decupati din filmele cu prosti, alea de desene animate cu Duffy Duck, in care vanatorul sta fata-n fata cu el si Duffy Duck il ia la misto si el habar n-are. Tare mult mi-ar placea ca un meserias d-asta sa dea nas in nas cu Duffy Duck!

El, cu cagula lui pe fata, crezand ca trece neobservat, Duffy Duck scarpinandu-se in cap si straduindu-se sa-l ajute sa gaseasca si el o rata de ucis. Isi pune gloantele-n arma, ia pozitie, ocheste, Duffy Duck se asaza in bataia pustii, iar el, care este foarte prost, ii spune sa se dea la o parte, ca el vrea sa ucida o rata.

In fine, desi acesti... sa le spun "oameni"?... exista printre noi, io zic sa-i ajutam si sa ne luam pene pe noi, sa ne punem o masca de rata pe fata si sa mergem in Delta, unde sa-i tragem de maneca, spunandu-le "priveste-ma, sunt aici numai pentru tine, impusca-ma.. acum...".
×
Subiecte în articol: arte duffy duck