x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Sep 2007   •   00:00
FESTIVALUL ENESCU. Astăzi, in sala "Mihai Jora" a Radiodifuziunii Romăne, au loc Finalele Concursului internaţional George Enescu, ediţia 2007: ora 11:00 - secţiunea pian, şi ora 16:00 - secţiunea vioară. Valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare este: Premiul I - 15.000 de euro, Premiul II - 10.000, Premiul III - 5.000. Pentru secţiunea compoziţie se acordă următoarele premii: Premiul pentru secţiunea de muzică simfonică - 10.000 de euro, Premiul pentru secţiunea muzică de cameră - 7.000 de euro. (A.R.)


DVD-LANSARE. Săptămăna aceasta, la localul Pat Lounge, intr-o atmosferă mondenă, a avut loc lansarea DVD-ului "Cele mai frumoase case din Romănia". Evenimentul a fost realizat de Domus Magazin, ca o premieră pentru cititorii revistei Căminul, care vor primi luna aceasta filmul gratuit la cumpărarea revistei. Este un vis devenit realitate, fiind primul produs original al producţiei video Domus Magazin. DVD-ul cuprinde 16 amenajări interioare de top, selectate din 300 de emisiuni şi impărţite stilistic in patru categorii: minimalist, clasic, exotic şi etnic-şic. Evenimentul a fost prezentat de Luana Ibacka şi Adrian Rus. (C.S.)


JAZZ LA EXPORT. Luni 10 septembrie, Harry Tavitian (foto), şi Ion Baciu Jr vor concerta in premieră absolută, la două piane, la Viena, in Sala Radiodifuziunii Austriece, Radiokulturhaus ORF. Harry Tavitian şi Ion Baciu Jr au stiluri interpretative complet diferite: Tavitian, influenţat de Thelonious Monk, Ion Baciu Jr, de Bill Evans. Harry Tavitian: "Ion Baciu Jr este un maestru al armoniei, cu un feeling de jazz deosebit. Cănd am pornit acest proiect, am avut nevoie de niţel curaj. Acum pot spune că această intălnire a contrastelor se anunţă a fi deosebit de stimulatoare pentru amăndoi. Sperăm să putem organiza şi un turneu in Romănia in această formulă inedită". (Alex Revenco)


CONCURS. Violonistul Alexandru Tomescu este căştigătorul concursului organizat de Artexim pentru darea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder 1702, cedată in luna martie Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) de către familia lui Ion Voicu. "Ministerul Culturii şi Cultelor este incăntat că vioara Stradivarius şi-a găsit un căştigător, Alexandru Tomescu. Este un virtuoz al viorii şi este cel mai important violonist romăn la ora actuală", a declarat Tudorel Urian, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu. (Daniela Titire)

×
Subiecte în articol: arte