x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

28 Mar 2008   •   00:00

28 martie 2007



GONG LA GALA STAR. Ediţia 2008 a Galei STAR, ediţia 2008, organizată la Bacău de Teatrul Municipal "Bacovia", se deschide astăzi, la eveniment participând concurenţi din România, Grecia şi Republica Moldova. Primul în competiţie este grecul Dimitris Arabatzoglou, care va prezenta recitalul actoricesc "Mistero Buffo" de Dario Fo. Seara se va încheia cu un recital Nicu Alifantis. În concurs vor intra 11 actori. La final vor fi acordate trei premii: pentru interpretare feminină, pentru interpretare masculină şi Marele Premiu. În festival sunt şi spectacole invitate, dar şi producţii reunite în secţiunea Off. (M.S.)


FESTIVAL. Teatrul de Comedie organizează împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii şi Cultelor, în perioada 6-8 aprilie, cea de a VI-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2008 – secţiunea internaţională, iar cea naţională între 18-24 mai. Vor participa companii din Marea Britanie, Franţa şi Republica Irlanda, iar textele sunt semnate de Eugene Ionesco şi Matei Vişniec. Spectacolele se joacă în engleză sau franceză şi vor fi supratitrate în română. La 24 mai va avea loc decernarea premiilor în cadrul Galei Comediei Româneşti. (O.M.B.)


DISNEY LIVE. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje Disney, ursuleţul Winnie (foto) şi prietenii săi din "Pădurea celor 100 de stejari" vin la Bucureşti, în premieră. Compania Disney va organiza mai multe spectacole live ce vor avea loc la Sala Polivalentă, între 20 şi 22 iunie. Sala va fi amenajată special pentru aceste show-uri alegorice care vor oferi copiilor un show la care ei doar au visat până acum. Copiii vor fi şi ei înşişi actorii acestui show, dându-le o mână de ajutor lui Winnie şi prietenilor săi să iasă din toate situaţiile neprevăzute. (R. G)


OUT! Cuplul "scandalagiu" din Radioul Public – Bogdan şi Cerasela Rădulescu – a "dat de bucluc". În urma unei decizii de ultimă oră, managementul RRA a scos din grila actuală de programe emisiunea "Periscop", produsă de Cerasela Rădulescu şi realizată de soţul, Bogdan. Potrivit unor surse din SRR, hotărârea a fost luată ca urmare a "nerespectării titulaturii emisiunii «Periscop – politică externă şi economie mondială»", realizatorul preferând să discute despre "corupţia din trusturile media interne". Aceleaşi surse ne-au precizat că Bogdan Rădulescu nu se află la prima "abatere", acesta fiind avertizat în repetate rânduri. Totodată, realizatorul se pare că a fost acuzat că a dezinformat conducerea, necomunicând numele real al invitaţilor. În ultimii ani, familia Rădulescu a devenit "celebră" în peisajul media autohton pentru obiceiul de a critica şefii SRR, de a trimite plângeri penale la DNA sau alte instituţii ale statului, de a "demasca" presupuse ilegalităţi etc. (Ramona Drăghici)

×
Subiecte în articol: arte