x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Apr 2008   •   00:00

10 aprilie 2008

CARTE. Revista Felicia continuă seria cadourilor de suflet, oferind în ediţia de azi best-seller-ul "Femei celebre" (Simply Irresistible) al scriitoarei Ellen T White. Presărată cu umor şi recomandări, cartea încîntă prin experienţele de viaţă, dar şi prin fotografii, teste de autocunoaştere şi biografii captivante ale unor femei precum Evita Peron, Coco Chanel, Greta Garbo, Jacquline Kennedy Onassis sau Mata Hari. (C.S.)


DEMISIE. Redactorul-şef de la Cotidianul, Mihnea Măruţă, a anunţat ieri că va părăsi redacţia. Măruţă, care ocupă această funcţie din aprilie anul trecut, va reveni în Cluj, de unde a plecat cînd s-a angajat la Cotidianul. Potrivit directorului editorial al publicaţiei, Doru Buşcu, cauza demisiei lui Măruţă este “neadap­tarea”. Mihnea Măruţă are peste zece ani de experienţă în presă, în ultima perioadă regăsindu-sela conducerea mai multor ziare locale şi regionale. Măruţă a fost numit în funcţia de redactor-şef al publicaţiei concomitent cu desemnarea lui Robert Turcescu în funcţia de director editorial la Cotidianul. Conducerea editorială aleasă atunci avea ca principal obiectiv stabilizarea la peste 30.000 de exemplare a tirajului mediu zilnic vîndut. Potrivit unui recent Studiu Naţional de Audienţă (SNA), care a fost realizat de Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT), în perioada 15 octombrie 2006 – 14 octombrie 2007, pe o populaţie cu vîrsta cuprinsă între 14 şi 64 de ani, din mediul urban, Cotidianul are o medie de 174.000 de cititori pe ediţie. Ziarul face parte din divizia Quality a trustului Realitatea-Caţavencu, alături de Realitatea TV, Realitatea Internaţional, Realitatea FM, Cotidianul, Academia Caţavencu, Radio Guerrilla şi Idei în Dialog. (R.D.)



FESTCO. Festivalul "festCO", componenta internaţională, s-a încheiat. Pe scena Comediei au urcat trupe din străinătate. În memoria publicului va rămîne montarea "Lecţia", de Eugene Ionesco a companiei londoneze Icarus Theatre Collective (foto). Au impresionat şi actorii irlandezi de la Blue Raincoat, în creaţiile "Cîntăreaţa cheală" şi "Scaunele", de acelaşi Ionesco. Evenimentul s-a încheiat marţi cu recitalul francezului Olivier Lecomte, "Bătrînul clown cu inima fugară" de Matei Vişniec. (M.S.)


PREMII CRP. Clubul Român de Presă (CRP) va acorda în luna mai a.c. 24 de premii, dintre care unul destinat exclusiv societăţilor locale de presă. Recunoscînd creşterea jurnalismului online pe parcursul lui 2007, CRP premiază materiale jurnalistice difuzate în pagini de internet. Pot fi înscrise materiale apărute pe bloguri sau cele produse de publicaţii, radiouri sau televiziuni online. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte