x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

14 Apr 2008   •   00:00

14 aprilie 2008



CĂLĂTORIE. Astăzi, revista Săptămâna Financiară vă invită într-o călătorie iniţiatică prin lumea misterioasă a şamanismului cu "Lumi Oculte" – un roman captivant despre vrăji şi voodoo... în care vi se vor dezvălui treptat aspecte ancestrale ale rasei umane, tradiţii şi culturi uitate, care încă supravieţuiesc în aceste spaţii magice.


ALPHAVILLE. Sâmbătă seară, cunoscuta formaţie germană Alphaville a susţinut un concert la Arenele Romane din Bucureşti, spectacol  în care publicul a fost de-a dreptul efervescent. Artiştii au interpretat melodii atît de pe ultimul album "Forever Pop", cît şi hituri mai vechi care i-au consacrat pe artişti. Acestea au făcut deliciul publicului, care a cîntat împreună cu solistul  Marian Gold. Alphaville a reuşit să epuizeze numărul de bilete, acestea fiind chiar suplimentate, demonstrînd că tinerii mai ascultăşi altceva decît house sau r&b. (Gabriela Boeriu)


ECATERINA CEA MARE. Maia Morgenstern şi Ştefan Iordache sînt protagoniştii spectacolului "Ecaterina cea Mare", în regia lui Cornel Todea, care va avea prima reprezentaţie la 20 aprilie la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti. Este premiera pe ţară cu acest text al lui George Bernard Shaw. Regizorul Cornel Todea şi-a exprimat mulţumirea de colaborarea cu cei doi mari actori ai scenei şi filmului. (Maria Sârbu)


PE URMELE BUCOVINEI. Istoria, frumuseţea şi uitatele cîntece ale Bucovinei au fost readuse în premieră vineri seară pe scena Sălii Palatului de maestrul Tudor Gheorghe – neîntrecutul artist care se află mereu pe urmele graiului cîntat al străbunilor noştri –, acompaniat de un taraf de excepţie. Texte vechi, interpretate de ţărani neştiutori de carte acum 100 de ani şi chiar mai mult, au răsunat din glasul cald şi mişcător al preţuitului menestrel, într-un recital de două ore, "condimentat" de savuroase şi ironice confesiuni. Aplauze sincere, atît de sincere, încît cuvintele sînt de prisos atunci cînd ai în faţa ta o sală plină ochi. (Raluca Grinţescu)

×
Subiecte în articol: arte