x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

18 Apr 2008   •   00:00

PREMII PENTRU CIULEI. Thomas Ciulei a obţinut cu producţia sa “Podul de flori” două premii la Festivalul de Film “Go East” din Wiesbaden, Germania (9-15 aprilie):  Marele Premiu pentru documentar “Erinnerung und Zukunft” (Amintire şi Viitor) şi “Premiul Go-East în amintirea lui Reinhard Kämpf”. Marele Premiu, în valoare de 10.000 de euro, promovează “regizori care se confruntă, în mod constructiv şi critic, cu evoluţiile sociale din ţările lor, arătînd posibilităţile de dezvoltare în viitor”. “Podul de flori”, realizat în Basarabia, este o coproducţie între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică a MCC şi casa “Ciulei Films”. (M.S.)

 

 

Lansare carte. François Vallejo, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, se află la Bucureşti, la invitaţia Editurii Historia, care a publicat: “Valetul Lambert şi stăpînii săi” şi “Vest. Lambert şi baronul nebun”. Ultimul volum este lansat cu această ocazie printr-o serie de mai multe evenimente. După ce ieri Institutul Francez din Bucureşti a găzduit o seară de lectură şi muzică, astăzi, la ora 17:00, la Cărtureşti, cititorii îl vor putea asculta pe scriitorul francez vorbind despre romanele sale.  (S.S.E.)

 

 

MOARTE ROMEI. “Moarte Romei!” reprezintă cel mai nou episod din seria evenimentelor romane, care a debutat ieri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi are ca argument o nouă viziune a redactării “dosarului Roma”. Expoziţia, semnată de Bogdan Vlăduţă şi deschisă pînă la 4 mai, cuprinde pictură, fotografie, text şi instalaţie. “Expunerea de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca are orgoliul de a încerca să manifeste cuprinzător mijloacele prin care, odată intrată în mine, Roma se elimină pe sine dimpreună cu părţi ale entităţilor mele emoţionale, prin reflexul pe care îl capătă în pictură”, mărturiseşte artistul. (R.G.)

 

 

 

10 ANI DE ACT. Activitatea Teatrului ACT, director Marcel Iureş, a însemnat din 1998 şi pînă în prezent 44 de premiere, spectacole-lectură, 17 dramaturgi străini contemporani, susţinerea a mii de reprezentaţii cu piese a căror longevitate a făcut istorie la nivel internaţional. “Creatorul de teatru”, în al şaptelea sezon de la premieră, este cel mai longeviv spectacol al dramaturgului care se joacă, fără întrerupere, în lume. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte