x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

08 Ian 2007   •   00:00
NEMULTUMIRE. Cristi Puiu este din nou nemultumit de rezultatele concursului Centrului National al Cinematografiei (CNC). Regizorul a participat cu doua proiecte - "Dupa blocuri" si "Tanti Geta" - care au primit notele 5.75, respectiv 5.50. In cadrul unei conferinte de presa, organizate astazi, Puiu va discuta despre "restauratia mediocritatii" la CNC si in cinematografia romana. Puiu a declarat, citat de Mediafax, ca nu va depune contestatie in legatura cu cele doua proiecte ale sale. Cel mai mare credit pentru productie din concurs - 1,8 milioane lei - l-a obtinut Sergiu Nicolaescu, pentru "Supravietuitorul". (R.D.)

CLOONEY & DE NIRO. Actorul american George Clooney ii va da replica lui Robert De Niro intr-un remake hollywoodian al filmului politist francez "36 Quai des orfevres", conform Allocine.Fr. Productia intitulata "36" va fi regizata de Marc Forster si va avea o distributie de marca. Rolurile celor doi inspectori de politie, interpretate in filmul original de actorii francezi Gérard Depardieu si Daniel Auteuil, vor fi reluate de Robert De Niro si George Clooney. De Niro a precizat ca filmarile vor incepe la New York, la sfarsitul lui 2007, dupa ce va termina lucrul la lungmetrajul "What just happened?", in regia lui Barry Levinson. (M.N.)

HARRY POTTER. Desi inca nu a fost lansat ultimul volum al seriei "Harry Potter", cititorii de toate varstele "stau la coada" pe Internet si isi rezerva un exemplar. Peste 1.500 de persoane s-au inscris pe listele de asteptare de pe site-ul librariei Hennepin County, aproximativ 100 de cititori sunt pe lista celor de la Dakota County, si alti 50 de fani asteapta pe lista librariei Minneapolis Public. "Harry Potter and the Ghostly Hallows" va fi disponibila si pe site-ul www.Amazon.com. (M.N.)

APARITIE. Noul sezon al telenovelei "Iubire ca in filme" va incepe cu un episod-surpriza in care, alaturi de personajele obisnuite, apare formatia No Mercy, relateaza Mediafax. Pentru Martin, solistul trupei No Mercy, aceasta experienta a marcat debutul sau in lumea telenovelei, in conditiile in care a mai jucat in alte productii americane. "A fost primul meu rol intr-o telenovela si in acelasi timp intr-o productie de televiziune europeana. A fost o experienta extraordinara", a declarat Martin. No Mercy nu a plecat de pe platourile de filmare din Buftea fara sa faca poze cu admiratorii si sa ofere autografe. (R. D.)

×
Subiecte în articol: arte