x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info cultura mass-media

Info cultura mass-media

06 Sep 2007   •   00:00

FESTIVALUL ENESCU. In cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", azi, la ora 13:30, in Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romănia are loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti unuia din cei mai mari muzicologi din lume, Jean-Jacques Nattiez, participant la Simpozionul de Muzicologie din cadrul festivalului. Tot astăzi, Jose Cura vă invită la o discuţie cu presa intre orele 16:20 şi 17:30, in foaierul galben al Operei Naţionale din Bucureşti. Iar Gabriela Saidufis (GG&SS /Kawai Romănia) ne informează că in perioada 7-9 septembrie Masahiro Okada (director general Kawai Europa) va fi la Bucureşti pentru finala concursului şi alte manifestări din cadrul festivalului.

INCEPE STAGIUNEA. Teatrul "Ion Creangă" işi redeschide porţile duminică, 9 septembrie, la ora 11:00, cu spectacolul "Cenuşăreasa" (foto). Muzicalul, regizat de Ion Lucian, a fost un real succes in stagiunea teatrală trecută. Teatrul mai are pentru cei mici două surprize in curănd: premiera spectacolului "Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici", in regia directorului teatrului, Cornel Todea, şi cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care se va desfăşura intre 6 şi 13 octombrie. (C.D.)

Esquire, In Romănia. Sanoma Hearst Romania a lansat pe piaţă, la inceputul acestei luni, revista Esquire. Ediţia romănească este a 17-a ediţie internaţională Esquire şi va avea o frecvenţă lunară. Fondată in SUA de trustul Hearst Corporation, in 1933, revista a debutat ca o publicaţie elitistă de modă şi literatură, promovănd scriitori importanţi precum Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald. Esquire este o revistă de identitate masculină care se adresează bărbaţilor inteligenţi, sofisticaţi şi cu simţul umorului.

Schimbări TVR. Preşedintele interimar al CA al SRTV, Alexandru Sassu, a declarat că tabloidizarea emisiunilor TVR e o consecinţă a proastei inţelegeri a ceea ce inseamnă concurenţă cu posturile. "Imi trebuie audienţă şi trebuie să respect misiunea legală pe care o avem", a spus Sassu ieri la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor. "Ceea ce cred că s-a intămplat in televiziune in ultimii ani este o incercare de copiere a formatelor şi a ideilor de la televiziunile private. Cel mai vizibil este la ştiri", a adăugat Sassu, care a mai anunţat că va restructura inclusiv Direcţia Ştiri din cadrul TVR.

LEVINTZA, LA LONDRA. Creatoarea de modă Doina Levintza va participa la 18 septembrie la vernisajul expoziţiei "Epoca de Aur din Couture: Paris şi Londra 1947-1957", la Muzeul Victoria & Albert din Londra. Vernisajul face parte dintr-un proiect de modă şi teatru pe care Levintza il va desfăşura anul viitor la ICR Londra.

×
Subiecte în articol: arte