x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Interviu - Sase! Garcea se intoarce... la Kanal D

Interviu - Sase! Garcea se intoarce... la Kanal D

de Ramona Draghici    |    05 Ian 2007   •   00:00
Interviu -  Sase! Garcea se intoarce... la Kanal D
Vacanta Mare isi deschide Restaurantul Europa
Vacanta Mare a schimbat macazul. De la 1 ianuarie 2007, "Garcea" si ai lui au aderat la… Dogan Media. Despre ce anume i-a determinat sa plece din Media Pro, despre cel mai recent film al trupei - "Trei frati de belea" - , dar si despre ce vor face in viitorul apropiat ne-a vorbit Mugur Mihaescu, alias Leana lu’ Partag.

Jurnalul National: Ce alte posturi de televiziune au mai curtat Vacanta Mare?
Mugur Mihaescu: In aceasta iarna, nimeni, in afara de Dogan; dar nu cred ca a fost sezon dupa care sa nu fi fost curtati. Totusi, am ramas la Pro, pentru ca totul era in regula.

Ce a stat la baza hotararii de a pleca din Pro?
La Dogan am gasit mult mai multa libertate, in special in ceea ce priveste productia si gestionarea fondurilor alocate productiei si, in plus, am gasit oameni care sunt plini de entuziasm, entuziasm care, cu parere de rau o spun, disparuse la multe din persoanele cu care lucram in Media Pro Pictures. Si era de inteles lipsa entuziasmului la niste oameni care ajungeau in fiecare zi acasa la ora 12 noaptea, pentru a se trezi a doua zi la ora 6 ca sa fie la munca!

Mai multe "locomotive de rating" au parasit trustul Pro, ce se intampla?
Nu stiu care sunt motivele celorlalti, mi le cunosc doar pe ale mele, asa ca n-as putea face decat sa speculez aiurea-n tramvai.

Fidelitatea costa bani

Cat de importanta a fost partea financiara in luarea deciziei?
Cel mai important lucru este ca putem sa gestionam singuri banii de productie; in rest, contractele si sumele nu sunt diferite cu mult fata de pana acum. Insa aceasta libertate de gestiune a fondurilor ne face sa investim exact acolo unde este cel mai important intr-o companie cu profilul nostru, si anume, in resursele umane. Deja la cele doua productii la care lucram avem oameni pe care-i platim cum sunt platiti doar la filme straine, si asta in conditiile unor bugete de televiziune. Or, asta am invatat noi de-a lungul anilor, ca cel mai important este sa tii oamenii de valoare langa tine, chiar daca asta costa bani. Si, bineinteles, pe langa oameni, este vorba si despre o baza tehnica noua si superperformanta, pentru ca nu poti filma o productie cum a fost Leana si Costel - Secrete de familie sau cum va fi Restaurant Europa la Dogan fara sa ai echipamentele pe care le ceri sau oamenii pe care-i doresti, sau fara sa intelegi ca dupa 12 ore de munca nu poti sa mai faci lumea sa rada, dar tu trebuie sa filmezi, pentru ca "nu-ti permite bugetul" sa mai ai alta zi de filmare!... Aiurea...

Ce va cuprinde urmatorul sezon din Vacanta Mare?
Din sezonul asta avem doua productii "pe teava". Un film in serial intitulat Restaurant Europa, in care este vorba despre o mama cu doi copii (fete), proaspat divortata, care pierde tot in urma divortului, in afara de Restaurantul Europa. Asa ca se decide sa se mute in restaurant impreuna cu fetele si cu tatal ei. Filmul acesta este doar produs si scris de noi, insa eu si Radu (Pietreanu, n.r.) vom aparea doar episodic si in roluri mici. Din echipa cu care lumea era obisnuita ii vor vedea pe Mirela Stoian, Emil Radinoiu si Ani Cretu, in rest, personaje noi. Cea de-a doua productie Vacanta Mare, care va sta sub semnul reintoarcerii europene a celui mai indragit personaj de televiziune, Garcea, el fiind pilonul unei emisiuni care isi va propune monitorizarea unui oras romanesc dupa experienta aderarii.

In ultima vreme, Pro-ul nu v-a mai facut promovare. Nici la emisiuni, nici la filmul pe care l-ati lansat recent, "Trei frati de belea". Aveti idee de ce?
Treaba lor... no comment. Daca toata lumea vede asta, ce-ar mai fi de comentat! Poate doar sa cant "c-asa-i romanul...".

Ca tot a venit vorba despre film, cui apartine ideea? Cine a facut scenariul?
In general, cand este vorba despre un scenariu sau produs Vacanta Mare, acestea ne apartin, fiind si cazul acestui film.

Cat s-a lucrat pentru "Trei frati de belea"?
20 de zile, in medie cate 14-16 ore pe ziua de filmare.

Ce este diferit la noul film fata de "Garcea si oltenii"?
Tot. Inclusiv promovarea... ha ha ha!

Aveti de gand sa faceti si alte filme?
In mod sigur, avem de gand sa terminam in primavara scenariul la "Garcea reincarcat" si sa-l depunem la CNC - just for fun - si, dupa ce il vor respinge acolo, ca de obicei cand e vorba despre ceva de-al nostru, sa cautam finantare in alta parte sau chiar sa ni-l finantam singuri... cine stie…
×
Subiecte în articol: arte vacanta mare