x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Sibiu - HIM filmeaza in Romania

La Sibiu - HIM filmeaza in Romania

de Alex Revenco    |    05 Mai 2006   •   00:00
La Sibiu - HIM filmeaza in Romania

Pentru Artmania, Sibiu 14-16 iulie, biletele vor fi disponibile in reteaua Diverta, la sfarsitul acestei luni. Ele costa 65 RON si permit accesul la toate evenimentele din cadrul festivalui.

Timp de trei zile orasul medieval din inima Transilvaniei, va gazdui cateva din cele mai bune formatii din Finlanda si Ro-mania. Pe langa concerte rock, Artmania prezinta si alte evenimente interesante, ca expozitii de arta vizuala, proiectii de film, concerte de muzica clasica, conferinte si work-shop-uri. Insa atractia numarul 1 ramane show-ul H.I.M., una dintre cele mai de succes formatii de gen din lume. Concertul de la Sibiu, inclus in turneul mondial de promovare al ultimului album "Dark Light", va fi o experienta unica atat pentru public cat si pentru trupa. Cum a declarat recent liderul Ville Valo: "Venirea noastra in Sibiu va fi un moment unic pentru H.I.M. Evenimentul va beneficia de o scenografie speciala pentru ca intentionam ca materialul filmat sa fie inclus pe un viitor DVD".

In continuare, cateva raspunsuri date de Ville Valo, dintr-un interviu acordat exclusiv fanilor din Romania.

Veti veni, in sfarsit, in Romania dupa ce ani de zile, fanii de aici au tanjit dupa voi. Cum e sa canti pentru prima oara intr-o alta tara?
Ville Valo: Intotdeauna este incitant si mai ales acum, cand vom canta in Romania. Asta pentru ca vom ajunge intr-un oras vechi, plin de cultura si vechi traditii. Din fericire vom avea timp sa vizitam atat orasul cat si imprejurimile lui, iar concertul sunt convins ca va fi cool.

Ce crezi despre ideea de a canta intr-un oras medieval din Transilvania, la un festival inchinat culturii finlandeze?
Grea intrebare! Sa fiu sincer, nu m-am gandit la asta pana acum. Am vazut cateva imagini cu orasul si in cateva saptamani vom zbura pana acolo sa-l vedem si sa aflam amanunte despre festival. Vrem sa construim o scena speciala, pentru ca si locatia (Piata Sfatului) este atat de deosebita. Cred ca va fi un eveniment care ti se intampla doar o data in viata.

De la lansarea discului "Dark Light" HIM a pornit in turneul mondial de promovare. Cum a primit publicul noile piese?
Pana acum a fost ok, dar inca n-am ajuns in toata lumea. Urmeaza sa cantam in Marea Britanie si alte tari, asa ca eu cred ca va fi bine si bineinteles ca ar putea fi si mai bine. Dar sunt realmente fericit ca nu e mai rau.

Care e mesajul tau adresat fanilor din Romania care mai au de asteptat pana la concertul din 15 iulie?
Cred ca trebuie sa mai aiba rabdare si sa nu uite ca la concert trebuie sa-si protejeze urechile, pentru ca sound-ul va avea un volum destul de ridicat. Si noi suntem realmente incitati de acest concert dar trebuie sa avem rabdare, pentru ca nu mai e mult, mai sunt cateva luni si vom fi acolo. Speram ca va fi o zi minunata in care toti cei prezenti vor fi incantati de ceea ce vrem sa le oferim.
×
Subiecte în articol: culture club