x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lansare pe DVD la Teatrul "Ion Creangă"

Lansare pe DVD la Teatrul "Ion Creangă"

de Roxana Ioana Ancuta    |    26 Mar 2009   •   00:00
Lansare pe DVD la Teatrul "Ion Creangă"

Pinocchio - povestea neastâmpăratei păpuşi care, după ce trece prin nenumărate peripeţii, învaţă că trebuie să asculte de cei dragi şi, drept răsplată, primeşte o inimă omenească, devenind un băieţel adevărat, este acum pe DVD, în premieră, în România, într-o ediţie aniversară de platină pe două discuri.



Evenimentul de lansare a acestui DVD va fi sărbătorit sâmbătă, începând cu ora 11:00, la Teatrul "Ion Creangă", acolo unde se va juca şi piesa Pinocchio, în regia lui Cornel Todea, piesă distinsă în 2003 cu premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru pentru copii de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Pe lângă frumoasa poveste, copiii vor descoperi pe DVD o mulţime de bonusuri: videoclip, o selecţie de melodii Disney, informaţii din culisele producţiei, comentariu audio cu Eric Goldberg (animator şi regizor Disney), Leonard Maltin şi J.B. Kaufman (critici şi istorici de film), jocuri şi activităţi: realităţile lui Pinocchio, puzzle-uri, realizarea producţiei, scene tăiate, minifilmul "Geppetto - atunci şi acum", scene de referinţă live action, galeria de artă a lui Pinocchio şi cântece eliminate la montaj: "Honest John".

De asemenea, în perioada 14-17 aprilie, spectacolul Pinocchio va participa la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "NAJ,NAJ,NAJ", organizat de Teatrul Žar ptica din Zagreb, Croaţia. Festivalul are un caracter competitiv şi va prezenta producţii ale teatrelor pentru copii din Danemarca, România, Bulgaria, Slovenia şi  Serbia.


În 1940, Walt Disney lansa "Pinocchio", cel de-al doilea lungmetraj de animaţie, după "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici" din 1937. Pelicula a adus studioului două premii Oscar (pentru cea mai bună melodie şi cea mai bună orchestraţie) şi a delectat de atunci numeroase generaţii de copii, care, devenind părinţi şi bunici, au spus, la rândul lor, nepoţilor povestea lui Pinocchio.



×
Subiecte în articol: arte