x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lăudaţi, dar "pe roşu"

Lăudaţi, dar "pe roşu"

de Mara Raducanu    |    18 Mai 2009   •   00:00

Jandarmeria a sesizat vineri Corpul de Control al Ministerului de Interne în legătură cu "numeroase nereguli" privind achiziţiile realizate de grupul de intervenţie Acvila, arătând că un luptător avea trei perechi de schiuri, iar un tricou era dus la casare după o singură purtare.



Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, în pre­zent, 82 dintre cei 83 de luptători Acvila, unitate care a trecut în subordinea Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române, lucrează în cadrul Poliţiei Române.

Sur­se din cadrul Jandarmeriei au declarat că Acvila avea prin­tre achiziţii bocanci la preţul de 800 de lei perechea, în condiţiile în care aceiaşi bocanci, cumpăraţi de Brigada specială de jandarmi de la acelaşi furnizor, ar fi costat 200 de lei. Cristian David, fost ministru de Interne, a declarat că nu a avut cunoştinţă de asemenea achiziţii: "E obligatoriu un con­­­trol al Corpului de Control al Ministerului de Interne şi, în măsura în care se va dovedi că s-au făcut astfel de achi­zi­ţii, cei vinovaţi vor trebui să plătească". La rândul său, Vasile Blaga, un alt fost ministru de Interne, a declarat sâmbătă la Arad că în perioada în care a condus ministerul a fost ex­trem­ de mulţumit de activitatea structurii Acvila.

×
Subiecte în articol: arte