x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ma scuzati, doamna, ce amortizor folositi?

Ma scuzati, doamna, ce amortizor folositi?

22 Sep 2004   •   00:00

S-o fi mutat Ceasca la cele sfinte, dar pentru realizatorii de tocsouri el continua sa fie inca o sursa de subiecte. Cum sa interpretam obsesia asta a omului de televiziune? O incursiune initiatica intr-un domeniu la care prea putini au acces? Ma intreb ce ar face realizatorii de tocsouri daca intr-o buna zi ar da nas in nas cu adevarul in persoana.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

L-ar recunoaste? Cred c-ar trebui sa mai faca niste tocsouri de identificare. Ar aduce niste oameni iscusiti care, despicand firu-n paispe, si-ar da seama ca nu, nu asta-i adevarul. Si munca de cautare a unui adevar oarecare (pe care nu stiu daca ni-l dorim) ar continua, nestingherita, la nesfarsit.

De fapt, cred ca asa-zisul adevar despre Ceausescu nu intereseaza pe nimeni. Mult mai interesante (pentru unii care au epuizat toate cartile bune de citit) sunt zbaterile televizate. Flecareala in direct e mult mai cool decat ajungerea la esenta.

In fine, de ce spun asta? Pai, spun asta pentru ca aseara (luni) am vazut doua tocsouri (de fapt, am trecut pe langa ele ca o floare, fara sa le dau importanta) despre Ceasca: unu’ pe National, altu’ - pe OTV.

Doamnelor si domnilor, ma scuzati! N-am ce sa spun despre cele doua emisiuni, intrucat mai important mi s-a parut un documentar pe Cultural, de unde am aflat ca azi e ziua lu’ Sfantu’ Foca. Sf. Foca a facut minuni, dar nu d-asta mi-e mie simpatic, ci pentru ca-l cheama cum il cheama. Sf. Foca e un tip simpatic, sunt convinsa de asta, dar nu mai simpatic ca sfantul meu de suflet, Sf. Sisoie. Nu radeti. Sf. Sisoie chiar exista! Pe bune!

In orice caz, luni seara mi-am dat seama ca nu mi-am pus niciodata o intrebare fundamentala. Multumesc pe aceasta cale Alfa TV pentru ca mi-am pus-o. Pai, doamnelor si domnilor, dumneavoastra stiti cat este de importanta alegerea amortizorului? Daca nu, nici n-o sa mai stiti, pentru ca emisiunea de pe Alfa s-a dus. Pot doar sa va spun c-am vazut o paralela intre amortizoarele uzate si cele compensate (e de bine!) perfect asemanatoare cu cea intre inalbitori: cu ecranul impartit in doua.

M-asteptam sa vad si faza aia in care amortizorul uzat este inlaturat cu un dos de palma de pe masa si, de undeva din senin, sa vina amortizorul compensat sa-si ocupe locul sau binemeritat. Si, desi are o groaza de calitati, costa cat un amortizor uzat! Sa mor io!
×
Subiecte în articol: arte