x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Maia Morgenstern, rol principal pe scena Kappa Theatre din Atena

Maia Morgenstern, rol principal pe scena Kappa Theatre din Atena

24 Mar 2009   •   00:00

Spectacolul "The Dead Brother's Song", regizat de grecul Sotiris Hatzakis şi realizat după o legendă reprezentativă pentru zona balcanică, în care actriţa Maia Morgenstern deţine rolul titular, va avea premiera pe 26 martie, la Kappa Theatre din Atena. Piesa urmează să fie jucată şi pe scenele teatrelor din Sofia, Bucureşti şi Tirana, informează Agerpres.



Ideea pe baza căreia regizorul a creat acest spectacol este aceea de a recupera una dintre valorile comune Albaniei, Bulgariei, Greciei, Serbiei şi României, pentru a reda publicului din aceste ţări conştiinţa apartenenţei la un spaţiu cultural comun. Distribuţia piesei reflectă această comunitate de valori, fiind compusă din actori din toate aceste ţări. Potrivit reprezentanţilor actriţei Maia Morgenstern, aceasta a pregătit timp de două luni rolul Voicăi Balaca, personaj de legendă căruia îi dă viaţă în spectacolul regizorului grec.

Reprezentaţia de la Atena se va juca în limba greacă, Hatzakis intenţionând să prezinte piesa de teatru în turneu, în toate ţările balcanice.

×
Subiecte în articol: arte