x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Media - "Miliardarul", 160 milioane €

Media - "Miliardarul", 160 milioane €

de Adriana V. Paduraru    |    04 Dec 2006   •   00:00
Media  -  "Miliardarul", 160 milioane €

Succes la public in peste 100 de tari. Una dintre cele mai urmarite emisiuni-concurs - "Who wants to be a millionaire" - a fost vanduta pentru nu mai putin de 160 de milioane de euro.

Succes la public in peste 100 de tari. Una dintre cele mai urmarite emisiuni-concurs - "Who wants to be a millionaire" - a fost vanduta pentru nu mai putin de 160 de milioane de euro.

O firma olandeza specializata in productia de programe interactive pentru televiziune, telefonie mobila si platfome digitale, 2waytraffic, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a cumparat drepturile internationale ale emisiunii-concurs "Who wants to be a millionaire" (versiunea in limba romana "Vrei sa fii miliardar"). Suma cu care s-a facut achizitia este de 160 de milioane de euro, informeaza BBC News. Cand a fost scoasa la vanzare, in luna martie, se spera sa se obtina aproximativ 80 de milioane de euro.

Afacerile, activele si drepturile de difuzare a show-ului "Vrei sa fii miliardar" sunt detinute indirect, via doua companii - Celador International si Knight Whitehill Productions Ltd - de Complete Communications Corp Ltc (CCCL), companie achizitionata de producatorul olandez 2waytraffic. grijulii. Unul dintre fondatorii CCCL, Paul Smith, si totodata omul care a avut ideea emisiunii-concurs, a declarat ca la incheierea afacerii nu s-a tinut cont doar de suma. "Emisiunea este ca si copilul nostru, asa ca era foarte important sa gasim pe cineva care va avea grija de el in continuare", a declarat Smith, citat de BBC News.

Emisiunea "Vrei sa fii miliardar" a fost lansata in 1998 pe postul britanic ITV, iar apoi s-a extins in peste 100 de tari. Compania 2waytraffic a fost infiintata in 2004 de trei directori executivi de la Endemol, compania producatoare a show-ului de televiziune "Big Brother".

In Romania, emisiunea "Vrei sa fii miliardar" a fost difuzata de Prima TV. Postul a cumparat atunci drepturile de difuzare de la Celador International.
Ai ce citi miercuri! - Jurnalul de Bucatarie
- In lumea lui Creanga
- Retete delicioase din tinutul Neamtului
- Daca vrei sa stai la masa cu Ion Creanga, casa lui parinteasca te asteapta cu multe amintiri ale bucatelor moldovenesti. n Afla, de asemenea, si de darurile lui Mos Nicolae, numai din Jurnalul de Bucatarie.
INFO

No Mercy se muta la Bamboo. Din "motive tehnice", locatia concertului se muta de la Sala Polivalenta la Club Bamboo, considerat de organizatori "cel mai modern, spatios, utilat si elegant club din sud-estul Europei". Motivul? "La Sala Polivalenta, lucrarile de dezamenajare necesare dupa concursul Eurovision Junior nu se pot finaliza in timp util pentru organizarea spectacolului No Mercy & Animal X." A fost ales Bamboo pentru ca "are suficient spatiu, atmosfera prietenoasa si un ring de dans generos", au comunicat cei de la Events, organizatorii evenimentului. (A.R.)

Ultimele bilete la Therion. In urma epuizarii tuturor biletelor din categoria de 89 RON si pentru a veni in intapinarea solicitarilor din toata tara, organizatorii concertului "Therion Goes Classic" au introdus o noua categorie de bilete, la 150 RON. Mai mult, exista si oferta "2 in 1", constand in doua locuri la pretul de 245 RON. Deci ultimele bilete de 150, 195 si 245 RON (oferta "2 in 1") se gasesc la Muzica, Sala Palatului, reteaua Diverta, Carrefour Orhideea si Feeria, www.mytickets.ro, www.vreaubilet.ro, www.concerte.fundatia-aquarius.ro. (A.R.)

×
Subiecte în articol: arte