x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Metamorfoze”, în parcare la Sibiu

“Metamorfoze”, în parcare la Sibiu

de Maria Sârbu    |    28 Mai 2009   •   00:00

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se deschide astăzi, urmând ca în cele 11 zile să se desfăşoare evenimentele cu tema "InOvaţii".



Spaţiile de prezentare a spectacolelor sunt dintre cele mai diverse - de la săli de teatru şi concerte la parcări, pieţe în centrul istoric sau cetăţi medievale.

Deschiderea oficială a Festivalului de la Sibiu va avea loc în Piaţa Mare, de la ora 23:00, dar până atunci sunt programate câteva spectacole, unele realizate de creatori consacraţi, care au marcat această manifestare şi în alţi ani cu memorabile creaţii realizate pe scena teatrului-gazdă sau aduse din teatre, fie din ţară, fie din străinătate.

Este vorba de "Richard III" de Shakespeare, în regia lui Gabor Tompa, o coproducţie dintre Teatrul Maghiar de Stat din Cluj şi Gyula Castle Theatre din Ungaria (ora 19:00, Sala Teatrului "Radu Stanca"), şi de megaproducţia "Metamorfoze" după Ovidiu, varianta sibiană a spectacolului realizat la Luxemburg în 2007, în care sunt implicate instituţii precum Teatrul Naţional "Radu Stanca", Theatre D'Esch-Sur-Alzette şi Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster (21:30, parcarea de lângă teatru).

Vineri, va putea fi văzut, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18:00, spectacolul de 4 ore şi 40 de minute "Livada de vişini" de A.P. Cehov, montat de lituanianul Eimuntas Nekrosius (International Stanislavsky Foundation din Rusia şi Theatre "Meno Fortas" din Lituania).

La această ediţie vor fi prezentate circa 350 de evenimente în 40 de spaţii, fiind aşteptaţi zilnic circa 60.000 de spectatori. Oferta culturală este bogată în producţii reprezentative ale unor teatre româneşti, producţii internaţionale - spectacole de stradă, spectacole de teatru-dans, spectacole de muzică, de pantomimă etc.

×
Subiecte în articol: arte