x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muuuuuu!

Muuuuuu!

08 Mar 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
In emisiunea de ieri dimineata a TVR: "De ce faci meseria de manechin"? "Deci e un hobby de-al meu." Una intrebata de Darta (un stilist cica in voga) unde e studenta: "La menegement turistic", bineinteles, cu accentul de rigoare pus pe cel de-al doilea "e".

In emisiunea matinala de pe M6: "In continuare, un material care va va demonstra ca singura constanta din viata unui barbat este jegul".

Tot aici: "voi, barbatii, faceti mereu misto de noi, mai ales cand v-adunati mai multi".

Tot aici: "Ai vreo idee pentru emisiunea de maine (opt martie - n.m.)"? "Da. Propun sa le demonstram femeilor ca putem fi si altfel decat niste porci misogini care nu vor decat bere si Internet." "Cum?" "Pai, eu zic sa facem un reportaj in care sa demonstram ca stim ce-s alea bune maniere: sa-i deschizi usa, sa-i tii haina, sa-i aduci flori fara vreo ocazie speciala, bla, bla..." "Buna idee. (catre o colega) Si tu ce stai acolo? Mi-ai facut cafeaua?" "Da." "De facut, mi-ai facut-o, dar mi-ai adus-o? Ti-ai terminat tot ce-aveai pe ziua de azi? Te rog foarte mult sa fii mai eficienta daca nu vrei sa te dau afara. Nu sunt multumit de serviciile tale. Poti pleca!"

Tot pe M6, putin mai tarziu - niste reclame misogine, comentate din studio. Intr-una dintre ele, un porc misogin o intreaba pe o proasta in calduri daca vrea o bere. Ea - ca da. El dispare-n bucatarie, unde-si manifesta bucuria agitandu-se brownian. Ia berile. Se calmeaza brusc, ca atunci cand vrei sa pari serios, dar te scalambai cat poti tu de tare cand ramai singur si revii la mina initiala ca si asta cum ar fi starea ta normala. Ajunge pe canapea, langa proasta in calduri. Desface o bere care, din cauza de agitatie initiala, explodeaza in fata asteia. Porcul misogin izbucneste intr-un ras isteric, in timp ce proasta in calduri isi sterge berea de pe fata. In studio nu rad decat barbatii. Singura femeie din echipa sta inerta.

La Pro Cinema, unde se vede Pro FM - un vox-pop cu intrebarea "Ai purta un martisor din coada de maimuta"? Multe fete au zis ca da. Altele, c-ar purta si din coada de altceva, nu doar din coada de maimuta. Vlad Craioveanu din studio, cu ocazie de replici misogine: "Groh, groh".

La TVR, un reportaj despre un carnatar: "Idolul meu e nea Vasile Malaescu. (...) Mananc carnati de cand m-a facut mama si n-am nici pa dreacu".

Pentru carnati, e indicata carnea de oaie si de vita. Mai multa oaie decat vita, dar poti sa pui si de capra.

×
Subiecte în articol: arte