x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nemuritorii Rolling Stones

Nemuritorii Rolling Stones

de Alex Revenco    |    19 Iul 2007   •   00:00
Nemuritorii Rolling Stones
Sursa foto: Gabi Boholţ/

Cei 60.000 de oameni care au umplut pănă la refuz stadionul, in ciuda caniculei, au fost răsplătiţi cu un show total, cum nu s-a mai văzut in Romănia.



Cei 60.000 de oameni care au umplut pănă la refuz stadionul, in ciuda caniculei, au fost răsplătiţi cu un show total, cum nu s-a mai văzut in Romănia.


Un englez spunea la sfărşitul spectacolului: "Păcat că Stones a venit abia acum, la final de carieră, in această ţară, unde este un public minunat". Aşa este, dar mai e o vorbă care spune "mai bine mai tărziu decăt niciodată". Oricum, stadionul a fost plin ochi cu oameni de toate vărstele, veniţi să vadă cu ochii lor cum e un concert cu The Greatest Rock And Roll Band Of The World şi au urmărit un spectacol nemaiintălnit: "Acum că i-am văzut pe Rolling Stones, poa’ să vină şi norul ăla toxic", spunea un tănăr.


SĂ NE DISTRĂM. Jagger, ca de obicei in foarte bună condiţie fizică, i-a cucerit pe toţi nu numai prin show şi interpretarea marilor hituri, ci şi prin cuvintele şi propoziţiile pronunţate in romăneşte. Acestea au fost parcă chiar mai numeroase decăt cele in engleză(!): "Salut, Bucureşti", "Hai să ne distrăm cu toţii, căntaţi cu mine" (şi a urmat fabulosul căntec You Can’t Always Get What You Want), "Mulţumesc foarte mult" etc. "Piratul" Keith şi-a indeplinit "norma" de solouri in partea a doua a spectacolului, in prima fiind "dominat" la acest capitol de exuberantul Ronnie. A fost aplaudat cu multă căldură pe tot parcursul show-ului, dar in special la piesele sale. Dar şi Ronnie s-a bucurat de multă afecţiune din partea publicului, avănd incă o "dovadă" in primele rănduri: pancarta "I Love U Ronnie". "Invizibilul" Charlie, care işi face magistral "treaba" la tobe, dar nu iese in prim-plan, a fost şi el ovaţionat minute in şir. Schimbul de energie pozitivă a fost total, atăt publicul, căt şi Rolling Stones avănd parte de o seară care nu poate fi uitată uşor.


BILĂ NEAGRĂ. Probabil cu excepţia posesorilor de bilete VIP, toţi ceilalţi au suferit de sete, punctele de desfacere a băuturilor răcoritoare sau bere fiind mult prea puţine raportat la numărul de spectatori. Cozi interminabile, nervi şi... 140 de cazuri de deshidratări "cauzate de consumul scăzut de lichide" inregistrate de cadrele medicale BGS. "Să faci un concert la + 35 de grade şi să nu asiguri apă suficientă pentru 60.000 de oameni nu e bine deloc", comenta britanicul, citat la inceputul acestui material.



Playlist la Bucureşti


Intre orele 21:25 şi 23:20 Stones a căntat: "Start Me Up", "Let’s Spend The Night Together", "Rough Justice", "Rocks Off", "You Can’t Always Get What You Want", " Midnight Rambler", "I’ll Go Crazy", "Tumbling Dice". Prezentarea formaţiei, apoi două piese căntate de Keith Richards: "You Got The Silver & I Wanna Hold You". Pe scena mică: "Miss You", "It’s Only Rock’n Roll", "Satisfaction" şi "Honky Tonk Women" (in drum spre scena mare). "Sympathy For The Devil", "Paint It Black", "Jumping Jack Flash" şi "Brown Sugar" (bis programat).

×
Subiecte în articol: arte