x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Norman Manea, invitat la Cafeneaua critică

Norman Manea, invitat la Cafeneaua critică

22 Noi 2010   •   20:34

Scriitorul Norman Manea participă astăzi la Cafeneaua critică, mode­ra­tă de Ion Bogdan Lefter, unde va vorbi despre viaţa şi opera sa. Vizita lui Norman Manea în România are loc în perioada 16-23 noiembrie şi a inclus mese rotunde, întâlniri cu ci­titorii şi lansarea celor mai noi vo­lume ale sale, printre care „Vizuina” şi „Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian”.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de ac­tualitate. Prima serie s-a des­fă­şurat în anii ’90, la Cafeneaua Fa­cul­tăţii de Litere a Universităţii Bu­cu­reşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008 – iulie 2009 la Clu­burile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010, la Club Control, din Capitală.

De la debutul, în 1966, în „Po­ves­tea vorbii” a lui Miron Radu Pa­ras­chivescu şi până în 1986, cînd a plecat din ţară, Norman Manea a pu­blicat 10 volume (cinci romane, trei volume de proză scurtă, două volume de eseuri). Scriitorul a fost distins cu Premiul Asociaţiei Scrii­torilor din Bucureşti (1979) şi Pre­miul Uniunii Scriitorilor (1984, anulat de Consiliul Culturii şi Edu­ca­ţiei Socialiste).

×
Subiecte în articol: arte