x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Norman Manea vine la Gaudeamus

Norman Manea vine la Gaudeamus

de Oana-Maria Baltoc    |    09 Noi 2010   •   00:00

Unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români, profesor de literatură europeană la Bard College, New York, revine în România în perioada 16-23 noiembrie pentru a participa la mese rotunde, întâlniri cu cititorii şi pentru a-şi lansa oficial cele mai noi volume, printre care "Vizuina" şi "Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian".

Vizita, organizată la invitaţia Ambasadei Franţei în România, are ca scop principal marcarea, şi în România, a prestigioasei distincţii primite de Norman Manea din partea statului francez în această primăvară: Ordinul francez al Artelor şi Literelor - titlul de Comandor (cel mai înalt rang). În timpul vizitei în România, Norman Manea va participa la Târgul de Carte Gaudeamus (18-22 noiembrie), unde va lansa cele mai noi volume apărute în cadrul seriei de autor de la Polirom, precum şi volumul "Laptele negru", publicat recent la Editura Hasefer. De asemenea, va susţine un dialog cu Edward Kanterian la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti şi îşi va întâlni cititorii în cadrul a patru evenimente deschise publicului larg.

Norman Manea a părăsit România în 1986 şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a devenit scriitor în rezidenţă şi profesor la mai multe universităţi americane. Deşi trăieşte la New York, continuă să scrie numai în limba română.

×
Subiecte în articol: arte