x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O stire cu stire, ca branza cu branza

O stire cu stire, ca branza cu branza

17 Noi 2004   •   00:00

"Ronaldo s-a intalnit cu Figo la Urziceni". "Van Basten a spus adio celibatului". Si, bineinteles, "Lacatus si-a tras firma de Maxi-Taxi". Delirez, desigur, dar doar ca sa va dau un exemplu de stire sportiva la Pro TV.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Desigur ca Ronaldo este un cetatean roman oarecare (sa zicem un pusti) pe care parintii l-au numit asa la betie, pardon, l-au facut asa la betie si l-au numit asa la intamplare, ca n-aveau inspiratie. Desigur ca Figo este un caine vagabond pe care muncitorii l-au numit asa c-asa a vrut muschii lor. Si Desigur ca daca pe un om il cheama Ronaldo si pe un caine Figo si daca amandoi s-au intalnit la Urziceni, reporterii sportivi Pro tv au dat si ei o stire. Nu?

Cred ca toti reporterii sportivi mor de ciuda ca din cauza de campanie electorala nu mai au cum sa scoata zece stiri dintr-o intalnire de trei minute cu Gigi Becali. Da’ nu-i nimic, poti faulta telespectatorul, mai poti face bici din te-miri-ce, mai poti excita atentia telespectatorului si-n alte feluri. Pai foarte simplu: iei doua poze cu Mutu si deschizi stirile sportive cu doua fraze senzationale: Mutu s-a antrenat cu Nationala Romaniei. El n-a iesit decat cu colegii. (Ma rog, cum le-am facut eu, au iesit propozitii, da’ nu-i nimic.) Arati doua poze cu Mutu. Gata, ce mai vreti? Mutu e cuminte, Mutu se antreneaza cu baietii, pentru Mutu s-a terminat cu smecheria, gata!

Pe urma zici doua vorbe de Mihai Stoichita, dai un citat din to’ar’su’ Cristian Tudor Popescu si cum infiereaza el fotbalistii, niste ratati, niste curvari, niste betivi, niste... niste... niste... ca nu mai stiu cum sa le zic acuma si poc! cand simti tu ca atentia cinstitului telespectator casca, ii dai o stire cu continut de stire. Adica nu-i dai o stire ca branza aia cu grasime zero, adica branza aia fara branza, adica branza aia cu inlocuitori, nu, dom’le, ii dai o stire cu stire, adica o stire fara inlocuitori, o stire in care spui "a plus be egal ce", dupa care, mai dai una de soft ca Rooney are voie sa manance una bucata tort ciocolata pe saptamana si doamnelor si domnilor, acestea au fost stirile (zambim lung, suntem foarte dragute i-ha, curge genericu’, gata, s-a terminat si pe astazi).

Sa stiti ca mie-mi place de fata aia, Raluca Arvat; mama mea e fan Raluca Arvat, prietenii mei o simpatizeaza pe Raluca, Raluca e chiar simpatica. Cred ca sefii din Pro au ales-o pe ea sa dea dude-alea tocmai pentru ca, papusica asa cum e ea, cu zambetul ala innebunitor, cu gropitele-alea in obraji, monstru sa fii si tot n-ai cum sa te enervezi. Doamnelor si domnilor, pa!

×
Subiecte în articol: arte brănză stire