x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Opereta rediviva!

Opereta rediviva!

20 Feb 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
Sala Mare a TNB a gazduit sambata seara unul dintre spectacolele sustinute in beneficiul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Invitat special, intr-un minirecital extraordinar, Tudor Gheorghe.
CLAUDIA DABOVEANU

EVOLUTIE. Baletul Teatrului de Opereta a incantat simturile spectatorilor
In loja oficiala au onorat cu prezenta personalitati precum ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, artistii Eugenia Moldoveanu, Angela Gheorghiu si Roberto Alagna. Aplauze. Au participat toti solistii Operetei, corul, baletul si orchestra aceleiasi institutii de cultura. Artistii au fost aplaudati de un public care a dovedit ca iubeste muzica de opereta. Bianca Ionescu, Daniela Vladescu, Alfredo Pascu, Florin Diaconescu sau Florin Georgescu au fost doar cativa dintre cei care au primit ropote de aplauze, interpretand arii din operete celebre ca "Vanzatorul de pasari", "Hello, Dolly!", "Tara surasului", "Victoria si al ei husar", "Silvia", "Contesa Maritza", "Floarea din Hawaii" etc.

SOLIDARITATE. Opereta are sanse sa se refaca intr-un timp relativ scurt, iar spectatorii vor putea vedea spectacolele chiar in sala care acum e-n plina renovare. Poate n-ar fi rau, avand in vedere ca printre spectatori am zarit si multi tineri, ca o suma din banii obtinuti din donatii si spectacole de binefacere sa fie alocata pentru costume noi. Educatia gustului incepe cu un show in care spectatorul sa se lase sedus atat de muzica si dans, cat si de tinutele artistilor. Altminteri riscam sa vedem tineri infasurati pe la petreceri in culori tipatoare, pene si paiete, din cap pana-n picioare, "ca asa au vazut ei la opereta…". Atractia maxima a serii a fost minirecitalul lui Tudor Gheorghe.

DIN DRAGOSTE. "Unul dintre motivele pentru care sunt aici este ca primul meu concert "Primavara simfonic" l-am sustinut pe scena Operetei. Fac asta numai din iubire pentru colegii mei, la un ceas de cumpana pe care-l traiesc, si vreau sa le fiu alaturi", a declarat Tudor Gheorghe. Publicul a avut prilejul de a-l asculta inainte de concertul pe care-l va sustine in aprile, recitand din Sorescu si cantand pe versuri de Cosbuc, Demostene Botez sau Adrian Paunescu asa cum numai el stie…

×
Subiecte în articol: arte