x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Picturi de zeci de mii de euro scoase la licitatie (GALERIE FOTO)

Picturi de zeci de mii de euro scoase la licitatie (GALERIE FOTO)

de CS    |    22 Oct 2012   •   15:39
Picturi de zeci de mii de euro scoase la licitatie (GALERIE FOTO)

Bucurestiul gazduieste joia aceasta o licitatie de lucrari importante semnate de pictori romani consacrati. Vizitatorii vor putea admira o mare diversitate de lucrari, colectia cuprinzand toate genurile artistice, de la pictura academica la cea abstracta, accentul fiind pus pe artistii romani din perioada interbelica, considerata perioada de aur a picturii romanesti.
Vedeta licitatiei este lucrarea lui Theodor Pallady, “Strangerea fanului la Bucium”, datorita pretului foarte atractiv de 9000 de euro.
Alte lucrari celebre puse in vanzare sunt si “Amazoana”, a lui Sabin Balasa cu un pret estimat la 4.500-6.000 de euro, “In gradina”, a lui Nicolae Vermont in valoare de 9.000 de euro, “George Enescu” a lui Corneliu Baba la 16.000 de euro si, cea mai scumpa exponata, “Portret de batrana” a lui Nicolae Grigorescu estimata la 33.000-35.000 de euro.
O aparitie inedita in cadrul evenimentului este colectia de sase picturi semnate de Adam Baltatu, lucrari ce au fost confiscate in perioada comunista si recuperate recent de la Muzeul Municipiului Bucuresti.
Licitatia va avea loc joi, 25 octombrie, incepand cu ora 19, la Hotel Marshal Garden, iar lucrarile pot fi admirate atat online pe www.goldart.ro cat si la sediul casei de licitatii pana la data licitatiei.

×