x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Prea "fierbinte" pentru americani

Prea "fierbinte" pentru americani

06 Sep 2004   •   00:00
Prea "fierbinte" pentru americani

Producatorul reality-show-urilor "Bachelor" si "Bachelorette", Mike Fleiss, a pornit in cautarea celor mai frumosi cetateni ai Statelor Unite. Desi a atras la premiera 10 milioane de telespectatori, emisiunea a fost anulata dupa numai sase episoade, motivul fiind... "lipsa de bun gust".

ADRIANA PADURARU

La inceputul anului 2003, postul de televiziune ABC anunta cu surle si trambite debutul unui nou reality-show: "Are You Hot?". Misiunea: gasirea celor mai sexy cetateni ai Americii. S-au organizat "tabere fierbinti" in fiecare coltisor al Statelor Unite, din miile de tineri veniti la preselectie alegandu-se 32 de semifinalisti care, din nou, au fost "luati la puricat", in final ramanand doar 16. Ei au fost cazati in Los Angeles, unde a inceput "nebunia": antrenamente, machiaj, defilare. Nu s-a pus accent pe cultura generala, indemanare sau talent, ci doar pe aspectul fizic, care trebuia sa fie cat mai provocator.

INCREZATORI. Realizatorii show-ului au fost foarte siguri de reusita acestuia. "Concurentii atragatori si posibilitatea publicului de a-i elimina pe cei care nu se ridica la standardele lor sunt atuurile acestei emisiuni", a declarat producatorul Mike Fleiss. Andrea Wong, vicepresedintele Departamentului "Evenimente Speciale" al postului american de televiziune ABC a fost si ea incantata: "Mike Fleiss a reusit din nou. Dupa succesele cu «The Bachelor» si «The Bachelorette» el a venit acum cu ideea unui concurs care nu-i va dezamagi pe telespectatori."

JURIU. Expertii in materie de frumusete ai show-ului au fost modelul Rachel Hunter, designerul Randolph Duke si actorul Lorenzo Lamas. Cei trei isi exprimau parerea in legatura cu participantii, insa nu ei aveau ultimul cuvant in alegerea castigatorilor, ci publicul. Unul cate unul, concurentii cu cele mai putine voturi erau eliminati, iar in final ramaneau doar doi, un barbat si o femeie, care erau incoronati drept "cele mai sexy persoane ale Americii".

ACUZE. In martie 2003, la numai o luna de la premiera, ABC a fost dat in judecata de producatorul Howard Stern. Acesta i-a acuzat pe realizatorii emisiunii "Are You Hot" de "concurenta neloiala" si a cerut daune morale in valoare de 100 de milioane de dolari. "In emisiunea mea - «The Evaluators» - juriul studiaza concurentii pentru a determina daca sunt suficient de sexy pentru a aparea in «Playboy» sau «Penthouse». Dupa ce am negociat cu mai multe televiziuni pentru difuzarea show-ului, ABC a aparut cu acest format", si-a motivat Stern decizia.

Succesul la public anticipat de producatori s-a adeverit. Primul episod a atras peste 10 milioane de telespectatori, media la fiecare difuzare fiind de 7,4 milioane de privitori. Cu toate acestea, dupa sase episoade emisiunea a fost scoasa din grila de programe. Potrivit Reuters, un membru al staff-ului ABC a declarat ca emisiunea a fost anulata pentru "lipsa de bun gust". Gurile rele sustin insa ca adevaratul motiv il constituie procesul intentat de Howard Stern.
×
Subiecte în articol: arte